Tri tipy na prírodné bielenie zubov

Prianím každej ženy je mať očarujúci úsmev s bielymi zubami. Byť majiteľkou dokonalého chrupu však stojí peniaze, ale nemusí! Bieliť zuby môžeme aj lacnejšou formou, ak si zaspomíname na overené recepty našich babičiek. 

zdravy usmev

Čomu sa prvom rade vyhnúť (overené, ale škodlivé)!

Citrónom - Žltý povlak dokáže citrónová šťava zmeniť, ale zuby kvôli vysokému percentu kyseliny stratia vápnik, ktorý chráni chrup pred kazom.

Octom - Preplachovanie ústa octom vám zuby nevybieli.

Jedlou sódou – Tento tip patrí medzi najrozšírenejšie odporúčania na domáce bielenie zubov. Dokáže zničiť pigmentáciu a žltý odtieň, ale s tým aj sklovinu. Dôsledkom čoho je bolestivý a citlivý chrup.

Je všeobecne známe, že zložky obsiahnuté v ovocí a zelenine blahodarne pôsobia na ústnu dutinu. Mimo to dokážu zbaviť chrup zažltnutého odtieňa a povrchovej pigmentácie. Zároveň čerstva, chrumkavá zelenina a ovocie hryzením masíruje ďasná, čím sa predchádza zápalom a paradentóze. Medzi najlepšie potraviny v tomto smere patrí jablko, grep, stopkový zeler, mrkva a predovšetkým jahody.

Začína sezóna jahôd, tak ich vyskúšajte aj inak - Efekt síce nie je okamžitý, ale po niekoľkých týždňoch pravidelného užívania docielite vybielenie. To platí v prípade, ak jahody konzumujete aspoň trikrát týždenne. Rýchlejší spôsob je, ak si zuby potriete dužinou a necháte pôsobiť 5 minút; alebo si väčšiu jahodu roztlačíte a následne chrup vyčistite klasickým spôsobom.

Bio kokosový olej pomôže so zožltnutím po povrchu zuba - Ide o šetrnú starostlivosť, s ktorou môžete dosiahnuť zosvetlenie maximálne o jeden odtieň. Najprv zuby vyčistite za pomoci zubnej pasty, potom naneste tuhý olej na zubnú kefku a opäť vyčistite. Ďalším variantom je kloktanie. Kokosový olej je možné aplikovať bez obmedzenia.

Mäta, bazalka, šalvia lekárska  - Už naši predkovia žuvali listy niektorých byliniek, ktoré vybielili chrup a pozitívne ovplyvnili dych.

Tip na bylinkovú pastu: V mažiari nadrvte usušené bylinky, zmiešajte s kokosovým olejom alebo klasickou pastou. Viditeľný efekt by sa mal dostaviť do jedného mesiaca, pri pravidelnom čistení pred spaním.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.