Leto v pohári

Konečne sa začína sezóna dozrievania šťavnatého ovocia a s ním aj želírovacia mánia. Veď ako inak uchovať tieto dary prírody a tešiť sa z nich po celý zvyšok roka?


Sezóna ovocia je skutočne pestrá; začína sa už v apríli rebarborou, v máji dozrievajú čerešne a jahody, v júny sú to maliny, ríbezle, egreše a marhule. Júl je hlavná sezóna pre černice, čučoriedky, ale aj broskyne, slivky a mirabelky. V auguste sa hlásia o slovo jablká a hrušky. Želírovacia sezóna sa končí až v novembri, neskoro kvitnúcou odrodou bazy a zberom hrozna.

Tajomstvo hustého domáceho džemu
Príprava domáceho džemu a marmelády nie je žiadna veda. Vďaka želírovacím výrobkom Dr.Oetker je príprava džemov a marmelád veľmi jednoduchá a rýchla, želírovanie trvá iba 6 minút! Želírovať by ste mali len čerstvé, zrelé a nepoškodené ovocie. Mali by ste tiež vedieť, že ovocie obsahuje pektíny, prírodné látky, ktoré majú želírovacie schopnosti a teda vám zaručia správnu hustotu džemu. Čím vyšší obsah pektínov ovocie má, tým ľahšie džem pripravíte. Najvyšší obsah pektínov majú citrusové plody, jablká a egreše. Naopak, najnižší obsah pektínov nájdete v jahodách, čerešniach a višniach, ktoré sa vyznačujú zníženou želírovacou schopnosťou.

Moderné želírovanie – Dr.Oetker radí
Z bohatého výberu želírovacích prípravkov Dr.Oetker si určite vyberie každý. Na prípravu marmelád, džemov a želé zo stredne sladkého alebo stredne zrelého ovocia použite Dr. Oetker Želírovací cukor Extra 2:1. Ak si chcete bez výčitiek a počítania kalórií pridať džem do jogurtu alebo ho natrieť deťom na chlieb, nešetrite ovocím, ale cukrom. Použite Dr.Oetker Želírovací cukor Super 3:1, ktorý vám pomôže zachovať výraznú chuť ovocia. Výrobok odporúčame používať pri príprave džemov s veľmi sladkým alebo veľmi zrelým ovocím. Alternatívou pre diabetikov je Želírovací ovocný cukor. Tvorí ho ovocný cukor – fruktóza  (97%) a náhradné sladidlá.

Dr. Oetker Gelfix Klasik 1:1 je ideálny na prípravu džemov z kyslejšieho alebo menej zrelého  ovocia. Na prípravu džemov alebo marmelád s vyšším obsahom ovocia použite Dr. Oetker Gelfix Extra 2:1. Postačí vám polovičné množstvo cukru, čo poteší aj priaznivcov zdravšieho životného štýlu. Ak máte radi džem alebo marmeládu s intenzívnou ovocnou chuťou a menším množstvom cukru, Dr.Oetker Gelfix Super 3:1 je presne pre vás. Vďaka malému množstvu cukru je ideálny pre tých, ktorí si potrpia na zdravý jedálniček. Ak obľubujete kyslejší džem, pridajte k surovinám Dr.Oetker Kyselinu citrónovú, ktorá má zároveň aj želírovaciu schopnosť.

Vhodný prípravok si vyberte podľa typu ovocia a jeho množstva a podľa vašej chuti. Vďaka krátkej dobe prípravy s pomocou výrobkov Dr.Oetker si ovocie navyše zachová množstvo vitamínov, ktoré sa inak varením strácajú. Spracovávané ovocie a zeleninu účinne ochráni pred plesňami a kvasením Dr.Oetker Pomôcka na konzervovanie. Zároveň pôsobí aj ako konzervačný prostriedok.

Vyberte si zo sortimentu Dr. Oetker želírovacích prípravkov:

Foto: Dr.Oetker


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.