Dajte si pivo!

Zbavte sa zásob sladkých limonád a kofeínových nápojov a vytvorte si zásobu piva. Menší pohár piva denne podporuje zdravie.

>> Móda >> Aktuálne >> Dajte si pivo!

Obľúbený nápoj mužov - pivo, sa stáva stále obľúbenejším nápojom i u žien. Tým ženám, ktoré zatiaľ pivo "neobjavili" a v ich domácich zásobách prevládajú sladké limonády, džúsy alebo kofeínové nápoje, ponúkame niekoľko informácií, ktoré vysvetľujú, prečo uprednostniť pri hasení smädu práve pivo:

- Pivo obsahuje kyselinu listovú (vitamín zo skupiny B), ktorá je dôležitá najmä pre ženy v reprodukčnom veku. Jej nedostatok zvyšuje riziko výskytu vývojových porúch u novorodencov (napr. rázštep chrbtice, podnebia...). Odporúčané výživové doplnky s kyselinou listovou teda možno nahradiť menším množstvom piva.

- Súčasťou piva je chróm, t.j. dôležitý stopový prvok zastúpený v bežnej strave iba nedostatočne. Chróm podporuje aktivitu inzulínu, ktorý reguluje hladinu cukru v krvi.

- Chmeľový extrakt piva spomaľuje uvoľňovanie vápnika z kostí, čím sa znižuje riziko vzniku osteoporózy. Pivo tiež pomáha pri energetickom využití tukov a predchádza ich ukladaniu.

- Správny pitný režim a pivo pomáhajú predchádzať usadzovaniu nežiaducich látok v obličkách a vzniku obličkových kameňov. Pivo do určitej miery eliminuje aj riziko vzniku srdcovo-cievnych ochorení.

Odporúčaná dávka piva pre ženu je asi 0,3 litra denne.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.