Zelený čaj

Pravidelné pitie zeleného čaju stimuluje nervový systém, priaznivo pôsobí na krvný obeh, navodzuje harmóniu, pohodu a znižuje únavu.

>> Móda >> Aktuálne >> Zelený čaj

Okrem už spomínaných vlastností, obsahuje zelený čaj aj látky, ktoré chránia pred obezitou. Tieto látky vyvolávajú zrýchlené spaľovanie tukov s obmedzením procesu trávenia. Tento proces vraj možno docieliť už pri vypití 4 až 5 šálok čaju za deň.
Okrem toho zelený čaj obsahuje množstvo látok, ktoré znižujú krvný tlak a hladinu cholesterolu, pripisované sú mu aj protirakovinové účinky. Pri výskume sa zistilo, že tí ktorí vypijú denne od 120 do 600 mililitrov zeleného čaju sa po roku zníži riziko vysokého tlaku o 46%.

Príprava zeleného čaju: 2-3 gramy (cca. čajová lyžička), zalejete prevarenou vodou, ktorú ste nechali 5-7 minút vychladiť na 80 stupňov, u japonských čajov na 70 stupňov a necháte 2 minúty vylúhovať.

V Japonsku sa pije k jedlu miesto stolového vína čaj Japan Bancha – ide o vyvážený druh zeleného čaju s veľkými zvinutými listami. Má najviac vápnika a železa a menej teínu ako ostatné zelené čaje. Preto je vhodný pre všetkých milovníkov čaju, citlivých na teín.

Malý obsah Tanínu obsahuje aj Bio Ceylon green – z Ceylonu. Má silnú a plne aromatickú chuť. Je to vysoko kvalitný čaj z kontrolovanej biologicky čistej oblasti.

Formosa Gunpowder - silný rezký čaj, zaujímavá zmena oproti čínskym pevninským čajom typu Gunpowder. Lístky sú pôvabne zvinuté do tradičných guliek. Čajový nápoj je svetlý a priezračne zelený.

Chun Mee - poznáme ho aj pod názvom Zhen Mei je to ľahko dráždivý čaj, ktorý sa zalieva viackrát. Lúhuje sa veľmi krátko, pretože sa z neho rýchlo uvoľňujú všetky, teda aj nežiaduce zložky. Je to jemne trpký zelený čaj z čínskej provincie Chun Mee.

China Gunpowder - Bol jedným z prvých čajov, ktorý sa z Číny do Európy dovážal, preto je tu dodnes najznámejší. Lístky sa tvarujú do guliek podobných strelnému prachu, ktorý sa používal ako strelivo v sedemnástom storočí.

Obľúbené jazmínové čaje - China jasmin-klasik - jemne trpký zelený čaj s jazmínovými kvetmi. Kvety jazmínu sa v Číne používajú k prevoňaniu zelených čajov takmer desať storočí, už od dynastie Sung (960-1279 n.l.). Za najlepšie sa považujú čaje z provincie Fu-tien.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.