Vytlačiť túto stránku

Pomôžme prírode nadýchnuť sa

Napísal NM 18. september 2021

Vplyvy človeka na naše prostredie už, ako vieme, nie sú len problémom v jednotlivých mestách, ale práve naopak, nadobudli globálny charakter. Zrýchlilo sa čerpanie a využívanie prírodných zdrojov a hromadenie najrôznejších odpadov.

shutterstock_plasty

Človek verzus životné prostredie

Súčasné problémy vzťahu človeka a životného prostredia sú logickým dôsledkom doterajšieho nerovnomerného vývoja ľudskej populácie a jej prístupu k využívaniu a ovplyvňovaniu prírody. Jedným z alarmujúcich problémov sú plasty všade okolo nás. Zo začiatku sa výroba plastov zdala ako význačný objav pre našu planétu z dôvodu jeho všestrannosti, odolnosti a najmä nízkej ceny. Práve z tohto dôvodu sa postupom času prešlo zo sklenených obalov na tie plastové. Žiaľ jeho vlastnosti sa časom zmenili a ukázalo sa, že dopad plastov na naše životné prostredie je negatívny.

Nesmrteľné plasty 

Vedeli ste, že len v Európskej únii sa vyrobí viac než 58 miliónov ton plastu ročne? Problémom je, že plast vydrží v prírode oveľa dlhšie ako iná forma odpadu, pretože nevie byť biologicky odbúraný. Aj keď presne nevieme skutočnú dĺžku rozkladu plastu, vedci odhadujú, že je to v rozmedzí 450 až do 2000 rokov. Približne 1,4 milióna plastových fliaš končí v oceánoch každú minútu. Nehovoriac o mikroplastoch, ktoré sa stali neviditeľnou hrozbou nachádzajúcou sa okrem oceánov už aj v plávajúcom arktickom ľade. Dokonca, verili by ste, že každý človek v priemere zahodí 2200 plastových fliaš ročne, ktoré si zakúpi na jednorazové použitie? 

Treba začať od seba

Myslime ekologicky a tým dokážeme pomôcť nášmu životnému prostrediu.  Skvelým pomocníkom Vám bude generátor vodíkovej vody FLASKA, ktorá je vyrobená z borosilikátového skla a je určená na opakované používanie. FLASKA je praktický pomocník  počas vašej každodennej aktivity. Hodí sa do práce, školy, fitka, či na prechádzku do prírody. Okrem toho, že jej používanie je ekologické, voda z nej  je prospešná aj pre vaše telo – vychytáva voľné radikály, podporuje imunitu, dodáva energiu, hydratuje pleť a mnoho ďalšieho. Takúto vodu si vyrobíte za 3 minúty z bežnej vody, stačí stlačiť tlačidlo. Poďme spoločne chrániť našu planétu nie len pre nás, ale aj naše budúce generácie.

Ako FLASKA pomáha nám a našej planéte?

  1. Je vyrobená z ekologického materiálu a borosilikátového skla.
  2. Dlhotrvajúce využívanie, nezanecháva plastovú stopu.
  3. Molekuly vodíka napomáhajú nášmu organizmu k eliminácii oxidačného stresu, ktorý je zodpovedný za civilizačné choroby.
  4. Podporuje imunitný systém počas nadchádzajúcich upršaných jesenných mesiacov.
  5. Odbúrava stres, zlepšuje fyzickú aktivitu a má protizápalové účinky.

Zdroj foto: Shutterstock