Unikátna čokoláda s Vincentkou je vhodná na túry, výlety i po športovaní

Pred necelým rokom uviedli na trh svetový unikát-čokoládu s minerálmi solí Vincentka. Za toto krátke obdobie si už našla svoj okruh priaznivcov, ktorí si vychutnávajú jej neobyčajnú a nezameniteľnú slanú chuť. Zvlášť vhodná je v horúcich letných dňoch, kedy dopĺňa telu minerály o ktoré prichádza potením.

s_vincentka_coko

Spojenie solí z pravekého treťohorného mora a výnimočných výberových kakaových bôbov z karibského ostrova Grenada nemusí chutiť každému, ale každý by ju mal aspoň ochutnať. Nezabudnite si ju pribaliť na dlhú túru, kde dodá telu energiu i soli zároveň. Táto slaná pochúťka je aj originálnym darčekom pri návrate z výletu do Luhačovíc. Okrem luhačovickej kolonády sa dá kúpiť aj v podnikovej predajni Vincentky a na eshope Vincentky. Informuje o tom riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s., Jan Šumšal.

,,Táto mimoriadna čokoláda, trúfame si povedať svetový unikát, spája bean - to - bar čokoládu so soľou z minerálnej vody Vincentka. Minimálny obsah kakaového podielu je 70%. Práve unikátne spojenie výberových kakaových bôbov z karibskej Grenady a soľou z našej  svetoznámej  minerálnej vody Vincentky dáva tejto čokoláde nezameniteľnú chuť. Spájajú sa v nej ovocné tóny bôbov pestovaných v tropickom pralese a špecifická chuť luhačovickej Vincentky, ktorej všetky zdravotné benefity zostávajú v čokoláde zachované. Ochutnajte aj vy tento skvelý originál,“ vyzýva J.Šumšal.

Ďalej upozorňuje nato, že zdraviu prospešné účinky Vincentky sú dlhodobo známe a odborníci ich pripisujú jej zloženiu - predovšetkým prítomnosti rôznych solí, obsahu minerálov a stopových prvkov.

,,Praxou je overené, že pozitívne účinky Vincentky sú zachované i v produktoch. Táto minerálka je bohatá na ióny sodíka, draslíka, vápnika, lítia, horčíka, fluóru, chlóru, jódu. Pri destilácii Vincentky sa tieto prvky dostávajú do vyextrahovanej soli a tá sa používa ako prísada do produktov vyrábaných dlhé roky v spolupráci s farmaceutickou spoločnosťou. Minerály a stopové prvky z Vincentky sa tak dostávajú do tela jedením čokolády s obsahom jej solí,“ vysvetľuje J.Šumšal.

 Výrobcom je čokoládovňa LANA v Třebíči

Potravinárske využitie solí Vincentky v čokoládovni má na starosti výrobca čokoládovňa LANA v Třebíči. Bola založená v roku 2015 v Třebíči, s cieľom vyrábať čokoládu štýlom "bean-to-bar" čiže od bôbu až po tabuľku. Používajú preto prvotriedne suroviny a táto čokoláda je robená len za použitia kakaových bôbov a trstinového cukru najvyššej kvality. Charakterizuje ju precíznosť pri výrobe a čerstvosť - vďaka malým sériám je celý proces od spracovania bôbov až k spotrebiteľovi veľmi krátky.

lana_vincentka_0621

Výrobca a zakladateľ spoločnosti Tomáš Lampíř k tomu dodáva: ,,Snažíme sa robiť všetko čo najkvalitnejšie a bez náhrad. Čokoládu vyrábame metódou bean-to-bar, čiže od kakaových bôbov až po tabuľku. Na výrobu používame iba kvalitné kakaové bôby, kakaové maslo, trstinový cukor a extrahovanú soľ z Vincentky. Soľ z Vincentky dodáva čokoláde veľmi zaujímavú a unikátnu príchuť. Naše čokolády spĺňajú vysoké nároky na kvalitu. Čokoláda s Vincentkou je súčasťou našej ponuky, kde máme také stálice ako čokoládu s čili, morskou soľou, s kozím mliekom, pralinky, kakaové bôby, kakao, čokovíno. Čokolády Lana sú k dispozícii v podnikovom obchodíku v Třebíči, ale aj napríklad aj v kaviarňach či obchodoch so zdravou výživou, alebo zákazníci môžu využiť náš eshop.“

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.