Chudnutie s GASP stravou

Či už je leto, alebo jeseň, tak každý túži byť zdravý a krásny. Zdravie, v niektorých prípadoch aj krása, sa dá dosiahnuť tak, že zhodíte pár kíl a začnete žiť zdravšie. Skoro každý už vyskúšal nejakú tu diétu,...

zena vaha apple19

... ktorá sľubuje skvelé účinky. Ak sa ale chcete viac zamerať na zdravie, ako na chudnutie, určite by ste mali vyskúšať GASP diétu. Slovom diéta sa označujú všetky zmeny stravovania, ktoré majú mať za následok zlepšenie zdravotného stavu. Pri diéte, nie vždy ide iba o chudnutie. 

Čo to je GASP?

V preklade do slovenčiny je v podstate spojenie psychiky a mikroflóry tráviaceho systému. Táto diéta vyznáva názor, že čím viac je v poriadku psychika a trávenie, tým je človek zdravší.

Pri tejto diéte by sa mali odstrániť problémy, ako sú napríklad:

  • Oslabená imunita
  • Ochorenia srdca a ciev
  • Autoimunitné ochorenia
  • Rôzne potravinové alergie
  • Psychické problémy
  • Ochorenia kĺbov
  • Tráviace ťažkosti

Autori tohto stravovania dávajú do pozornosti aj to, že tento typ stravovania môže pomôcť deťom a dospelým, ktorý trpia rôznymi formami autizmu, alebo schizofrénie. Preto sa o túto diétu zaujímajú ľudia, ktorým sú blízke tieto ochorenia.

Princípy GASP diéty

GASP stravovanie sa zameriava na to, aby zo stravy boli vylúčené všetky sacharidy, laktóza,  nasýtené tuky a všetky obilniny. Skladá z dvoch fáz, pričom prvá fáza, ktorá má šesť častí, sa zameriava na prípravu na stravovanie, pričom druhá fáza je už plnohodnotná diéta

Hlavným princípom je dlhé a pomalé varenie. Ide najmä o vývary z kostí a z mäsa, ktoré podľa GASP majú prospešné účinky na trávenie. 

Dovolené potraviny: med, kefír, jogurt, mäso, maslo, masť, kokosový olej, skoro všetka zelenina, zrelé ovocie, orechy.

Zakázané potraviny: polotovary, nekvasené mliečne výrobky, cukor, paštrnák, zemiaky, batáty, škrob, obilniny, konzervanty.

Úvodná diéta

V tejto časti sa strava zamiera na to, aby sa telo detoxikovalo a zbavilo sa všetkých látok, ktoré vyvolávajú problémy, ako sú napríklad reflux, nadúvanie, zápcha, hnačka, bolesti brucha a iné.

Ako už bolo spomínané, tak úvodná diéta má 6 fáz. Počas týchto šiestich fáz, si vaše telo bude postupne zvykať na zmenu stravovania. Už po pár dňoch, by ste mali pocítiť úľavy od vašich problémov. V prípade, že v poriadku zvládli prechod na nové stravovanie, môže kontinuálne 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.