Zdravé chudnutie

Dodržiavanie najrôznejších diét má viacero úskalí, ktoré bývajú príčinou, prečo sa chudnutie končí skôr ako začalo. Nemusíte držať žiadne diéty. Stačí, ak zameníte nezdravé stravovacie návyky za tie zdravé. 

vaha cm nohy

1. Vymeňte rafinovaný cukor, múčniky, čokolády, sušienky, sladené nápoje, zmrzliny a kečupy za ovocie. Samozrejme, nemalo by byť namáčané v čokoláde.

2. Biele pečivo, bielu ryžu a cestoviny nahraďte celozrnným pečivom, ryžou Natural a celozrnnými cestovinami.

3. Soľte s mierou. Najmä vtedy, ak vo vás slané jedlá vyvolávajú potrebu „zmeniť chuť“ a preložiť to v žalúdku niečím sladkým. Soľ prispieva k priberaniu aj tým, že v organizme zadržiava vodu. Vysoké koncentrácie nájdete v instantných výrobkoch, údeninách a syroch.

4. Vzdajte sa vyprážaných jedál a tučných syrov.

5. Snažte sa ku každému jedlu jesť zeleninový šalát s jablčným octom a za studena lisovaným olivovým olejom. Ocot prečisťuje a olivový olej pomáha organizmu využiť vitamíny zo zeleniny.

6. Jedzte pomaly.

7. Každý deň si doprajte trochu pohybu. Ak nemáte čas na šport, skúste pravidelné chodenie po schodoch a k televízoru si kúpte rototopéd.

8. Skúste svoje telo trochu prečistiť. Pomôžu vám prečisťovacie čaje, jednodňový pôst, prírodné prostriedky na podporu pečene alebo relax v saune.

9. Bez podporných prípravkov na chudnutie schudnete, len s nimi však nie. Preto od potravinových doplnkov, ktoré vám sľubujú pomoc pri zhadzovaní kíl, nečakajte zázraky. Sú len doplnkom správnej výživy a pohybu.

10. Zabudnite na retušované modelky na titulkách a pri vytyčovaní cieľov si nedávajte nereálne méty. Neporovnávajte sa s každou ženou, ktorú stretnete.

11. Tešte sa zo svojho rozhodnutia schudnúť. Neberte ho ako trest za predchádzajúce prejedanie sa. Optimizmus a pozitívne myslenie je rovnako príťažlivé ako pekná postava.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.