Chudnutie do plaviek? Všetko sa začína v hlave!

"Tento rok už do tých plaviek a letných šortiek konečne schudnem," hovorí každoročne veľké percento žien. A potom to vyzerá tak, že nasadíme brutálnu diétu a vysoké športové tempo, ktoré po mesiaci vyčerpania opustíme. 

plavky1200x800

Nasleduje jojo efekt a všetka práca príde navnivoč. A to je zle. Aké sú najčastejšie omyly, ktoré pri chudnutí robíme?

Stanovujeme si príliš vysoké ciele

Predsavzatie, že do leta schudnete desať kíl, je hlúpe. Zdravým chudnutím totiž zhadzujete váhu pozvoľne, cca 2 kg mesačne a nezáleží len na váhe, ale aj na tom, kde vám tukové vankúše miznú. Nie je totiž nič pozitívne na tom, keď ručička na váhe ukazuje o pár kíl menej, ale na vašom tele sú vidieť len prepadnuté líca a o číslo menšie poprsie.

Chceme všetko zmeniť z minúty na minútu

Nášmu organizmu skokové zmeny vôbec neprospievajú. Ak zásadne nešportujete a jete nepravidelne, nemôžete počítať s tým, že vaše telo ihneď zvládne 4x do týždňa fitnes centrum a 5 x denne zdravú stravu.

Zlepšovanie životného štýlu začína v hlave. Dávajte si predsavzatia po kratších časových úsekoch. Prvý mesiac chodievajte na aerobik či iný šport napríklad len raz týždenne a aj v diéte robte zmeny pozvoľné. Stačí napríklad nakúpiť jablka a pridať si ich do denného režimu desiatu. A k večeru si pridať trochu zeleniny. Najúčinnejšie sú malé kroky, ktoré vo vašom životnom štýle zakotvia na stálo. A na tie si musíme pozvoľne zvykať.

Kupujeme si malé, motivačné oblečenie

Najväčšou chybou zo všetkých, je kupovať si o pár čísel menšie oblečenie s tým, že nás to k chudnutiu motivuje. Hoby. Naopak nás stresuje, keď diéta nejde podľa našich plánov. Kúpte si motivačné oblečenie po prvom úspešnom týždni menenia životného štýlu, ale taktiež, ktorá vám sedí a pristane. Aj móda pre plnoštíhle je dnes krásna a nápaditá - presvedčte sa napríklad na sheego.sk.

Nedávame si deň voľna

Keď päť dní v týždni pracujete, čaká vás za to voľný víkend. Rovnaké je to aj s diétou. Vyhraďte si jeden voľný deň, v ktorom si od diéty oddýchnete a zhrešíte. Neznamená to však prejesť sa do extrému a neurobiť ani krok, ale doprajte si všetko odriekanie, čo vám cez týždeň najviac chýba. Získate tak novú motiváciu do ďalšieho snaženia.

Nestaráme sa o celé telo

Pravidelný pohyb a zdravá strava je síce nutnosťou, ale vaše telo si zaslúži oveľa viac láskavej starostlivosti. Nezabúdajte na pravidelný peeling a aplikáciu výživných hydratačných krémov, aby sa vám následkom chudnutia a športu nevytvorili nevzhľadné strie.

Vyčítame si, že sme neschopné

V momente, keď nastane leto a my opäť nevyzeráme ako Claudia Schiffer, si vyčítame, že sme škaredé a neschopné. Lenže ono aj tých pár stratených kíl a ľahko spevnené telo je vidieť, aj keď vy napríklad nevidíte. Tak si kúpte trendy plavky, ktoré vaše snaženie ešte zvýraznia, sexi šortky a ničím sa nestresujte. Koniec koncov krása vychádza z vnútra.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.