Vytlačiť túto stránku

Ako na krásne, zdravé a bohaté vlasy počas leta.

Napísal KM 10. august 2021

Vlasy sú korunou krásy každej ženy. Či už nosíte dlhé, krátke či mikádo, vždy je dôležité sa o svoj účes dobre starať, vlasy dostatočne hydratovať a vyživovať. Počas letného obdobia vlasy vystavujeme ostrému slnku, slanej a tiež chlórovanej vode, ale aj vetru, ktorý dokáže naše vlasy pekne zamotať a zničiť.

woman_summer_bike

Akú starostlivosť si naša hriva zaslúži a čo naozaj funguje?

Zároveň možno vlasovú starostlivosť cez prázdniny trošku zanedbávame a neuvedomujeme si, že sú naše vlasy v nebezpečenstve. V horúcich dňoch stačí málo, ani sa nenazdáme a máme ich rýchlo polámané a rozštiepené. A to rozhodne nechceme. Takže aký je recept na zdravé, krásne a bohaté vlasy? Akú starostlivosť si zaslúžia? Základom všetkého je dobrý strih v kombinácii so správnymi vlasovými sérami, maskami a olejmi. Pozor, vždy sledujte ich zloženie, to má na vytúžený výsledok zásadný vplyv.

Zvoľte vhodný strih, menej je niekedy viac

Vlasy sa vždy oživia, ak si ich necháme aspoň trošku skrátiť. Budú sa nám lepšie umývať aj upravovať, a to predovšetkým počas horúcich dní na dovolenke. Účesy ako copy či vrkoče by mali byť v lete skôr jednoduchšie, aby vlasy príliš nezaťažovali. Takže gumičky príliš neuťahovať, menej je niekedy viac. Pokiaľ to je len trošku možné, vlasy nefénujte alebo aspoň nie nadmieru často. Pokiaľ sa bez fénovania či kulmovania nezaobídete, potom voľte kvalitný fén, žehličku či kulmu, a predovšetkým vyberajte vždy vysoko kvalitné vlasové produkty. Starostlivo čítajte obsiahnuté suroviny, zamerajte sa na to, či obsahujú výživné látky pre vlasy vhodné, ako je napríklad cibuľa, fazuľa, žĺtok. Taktiež sa zamerajte na látku zvanú CRESSATTINE®. Ide o extrakt z potočnice a kapucínky, ktorý obsahuje veľké množstvo základných stavebných látok, ako je síra a ďalšie minerálne látky pre tvorbu keratínu. Stimuluje bunky vo vlasovom korienku, aktivuje a predlžuje rastovú fázu vlasov, posilňuje vlasy od korienkov.

Uzdravte svoje vlasy a starajte sa o ne

Presušené a nezdravé vlasy od slniečka môžete zachrániť. Domácich receptov na rôzne masky je veľmi veľa. Odporúčame ale skôr siahnuť po kompletnej starostlivosti od profesionálov. Havlíkova apotéka pred dvoma rokmi úspešne uviedla na trh vlasovú radu s vysokým obsahom cibule, fazule, a ďalších prospešných látok. Cibuľa obsahuje síru, ktorá má doslova zázračný vplyv na naše vlasy. Taktiež je plná vitamínov B6, C a minerálnych látok ako napríklad draslík, horčík a selén. Tie sú pre vlasovú pokožku veľmi výživné. Cibuľa rovná sa sila, zdravie, lesk a hustota. A fazuľa? „Ľudské vlasy sú z 90 % tvorené bielkovinou nazývanou keratín. Vo chvíli, keď im doprajeme starostlivosť v podobe ingrediencií, ktoré obsahujú bielkovinu, máme vyhrané. Naše vlasy porastú rýchlejšie, budú husté a vitálne. Práve červené fazule sú bielkovinami doslova nabité,“ vysvetľuje Kristína Bradáčová z Havlíkovej apotéky. Fazule naviac obsahujú železo, zinok a biotín, ktoré zabraňujú lámaniu vlasov.

Hydratujte ako o život, skúste masku 

Okrem šampónu a kondicionéru dopriavajte vlasom viac hydratácie. Skúsiť môžete vlasové masky, majonézy, krémy, ktoré na hlave necháte pôsobiť o niečo dlhšie. S čím vám tieto produkty pomôžu? Vďaka nim budú vaše vlasy pevnejšie, zdravšie, žiarivejšie a lesklejšie. Siahnuť môžete po výživnej maske od českej organickej značky Havlíkova apotéka. „Naša Cibuľovo fazuľová vlasová maska dodá počas 15 až 20 minút vlasom potrebnú výživu a hĺbkovo hydratuje. Maska naviac obnovuje rast vlasov, a to predovšetkým vďaka obsiahnutým surovinám, ktorými sú extrakt z cibule a fazule, vaječný žĺtok, arganový olej, ovsený olej, rakytník a panthenol,“ hovorí Kristína Bradáčová, produktová manažérka Havlíkovej apotéky a dodáva: „Ak nemáte skúsenosť s organickými produktami na vlasy, odporúčame trošku trpezlivosti. Vlasom chvíľu trvá, než si na organiku zvyknú. Takže vydržte, opakujte, efekt sa dostaví a vy nebudete ľutovať.“

Naštartujte rast pomocou séra 

Prečo sérum na vlasy? Takéto výživné sérum je určené k stimulácii rastu nových vlasov a zvýšeniu hustoty vlasov. Je vhodné pre normálne vlasy, ale predovšetkým pre vlasy bez výživy, slabé a vypadávajúce. Havlíkova apotéka vyvinula Cibuľovo fazuľové sérum obsahujúce extrakt z cibule, aktívne látky AKOSKY® AZUKI a CRESSATTINE®, žihľavu, kofeín a panthenol. „Výsledkom používania séra sú veľmi kvalitné keratínové vlákna, ktoré vytvárajú krásne, zdravé a pevné vlasy. Vlasy sú hustejšie a silnejšie, obmedzuje sa vypadávanie vlasov,“ vysvetľuje Kristína Bradáčová a dodává: „Sérum používajte každý deň do vlasovej pokožky, neoplachujte, pre zvýšenie účinnosti si doprajte masáž hlavy.“ 

Chráňte vlasy používaním olejov 

Vlasové oleje vedia vlasy hydratovať, uhladiť, vyživiť a rozžiariť. Dokážu obmedziť a zabrániť elektrizovaniu vlasov, vedia vlas ochrániť pred slnečnými lúčmi, UV žiarením i pred teplom, napríklad pri fénovaní alebo žehlení. Uľahčujú rozčesávanie a dodávajú vlasom lesk a mäkkosť. „Dôležitá je pravidelná starostlivosť, ktorá zabezpečí hĺbkovú výživu, rozjasnenie a vyhladí štruktúru vlasov. Náš olej na končeky vlasov z Cibuľovo fazuľovej rady obsahuje aktívnu látku INCA INCHI®, arganový a makadamiový olej, extrakt z rakytníka a propolisu. Vlasy sú po ňom jemnejšie, mäkšie na dotyk, lesklejšie a odolnejšie. Je dokázané, že olej vlas zahladzuje, znižuje na ňom nerovnosti a nedokonalosti. Má silný regeneračný účinok,“ hovorí Kristína Bradáčová z Havlíkovej apotéky.

Veľký Cibuľovo fazuľový šampón s pumpičkou

Absolútnou novinkou od Havlíkovej apotéky je veľké, 500 ml, balenie šampónu z rady Vlasový opravár. Ide o rozšírenie úspešnej Cibuľovo-fazuľovej rady, ktorá je zameraná na rast, hustotu, silu a lesk vlasov. Hlavným stavebným kameňom šampónu je extrakt z cibule a fazule. Dôležitú úlohu zohráva aktívna látka CRESSATTINE®, čo je extrakt z kapucínky a potočnice. Ďalej potom látky JAGUAR® C-17 a KARKADE. Keďže svetlý a tmavý odtieň vlasov potrebuje niečo iné, šampóny sú dva a líšia sa svojím ďalším zložením.

Šampón pre svetlovlásky, kam patria aj červenovlásky, obsahuje harmanček lekársky. Ten je skvelý pre plavé vlasy, ich odtieň prirodzene zosvetľuje. Chráni pred podráždením vlasovej pokožky a prípadnému zápalu, má zvláčňujúci efekt. Harmonizuje pokožku hlavy, aby sa vlasy nemastili a neboli ani vysušené. Naopak šampón pre tmavovlasé krásky obsahuje orech kráľovský. Ten je veľmi bohatý na triesloviny a flavonoidy. Extrakt zo šupky má intenzívnu hnedočiernu farbu a podporuje farbu tmavých vlasov, dokonca môže ovplyvniť aj šediny.

hav_lek

Kúpite v predajniach Havlíkova apotéka, na www.havlikovaapoteka.sk alebo už len www.apoteka.sk, cena je 38,67 eur.

Havlíkova apotéka

Havlíkova apotéka je česká firma s tradíciou, ktorá si zakladá na bezkonkurenčnej kvalite svojich produktov.

Produkty z Apotéky v sebe spájajú modernú vedu, organické suroviny, receptúry preverené časom a dávnu históriu byliniek, ktoré odpradávna mali známe liečivé účinky. Na ingrediencie a ich kvalitu, ktoré Apotéka používa pri výrobe kozmetiky, je kladený nekompromisný dôraz. Lokálne bylinky si sami pestujú vo vlastných eko záhradách v Chářoviciach a tie, ktoré v Česku nerastú, získavajú od certifikovaných dodávateľov v tej najvyššej možnej kvalite. Udržateľnosť je pre Apotéku prioritou. Čo z prírody získa, to sa jej taktiež snaží vrátiť späť. Namiesto klasických obalov používajú obaly z recyklovaného papieru a hliníkové tuby, ktoré sú 100% recyklovateľné. Použité obalové materiály môžu zákazníci vrátiť naspäť do predajní, kde sa postarajú o ich recykláciu. Unikátny projekt s osivom lúčnych kvetín pre zákazníkov Apotéky podporuje rozkvet českých a slovenských lúk. Poslaním Havlíkovej apotéky je robiť radosť a spájať zákazníkov s najčistejšou krásou prírody, tradíciou, úprimnosťou a nežnosťou. Pretože láska, ktorú cítite k sebe a k svojmu telu je tým najkrásnejším darom prírody.