Vytlačiť túto stránku

Ako ozdraviť vlasy

Napísal femme 06. apríl 2021

V každom ročnom období dostávajú vlasy zabrať. Preto by sme ich mali pravidelne vyživovať. Existujú rôzne postupy, ktoré vraj zaručia zdravé a krásne vlasy, ale nie všetky sú naozaj efektívne. Každý vlas má inú štruktúru, a preto potrebuje svoju vlastnú výživu. 

problem_vlasy

Vyskúšajte niektoré z týchto procedúr a budete príjemne prekvapení zmenou

Suché vlasy

Vlasy, ktoré sú suché spoznáte tak, že na dotyk sú drsné a nepríjemné a majú rozštiepené končeky. Taktiež sú krepovité a často elektrizujú. Takéto vlasy sú krehké, preto sa ľahko lámu a často môžete pri česaní nájsť množstvo vypadaných vlasov. Os suchých vlasov sa dá dostať k suchej pokožke vlasov a následne k tvorbe lupín.

Najvhodnejšie ingrediencie na pomoc suchým vlasom je napríklad olivový olej, smotana, jogurt, ricínový, alebo kokosový olej, avokádo, káva, med a vaječný žĺtok. Samozrejme, že všetky tieto ingrediencie nezmiešame dokopy.

Základ masky tvorí olej a nejaká druhá zložka. Takúto zmes treba na hlave a vlasoch nechať približne hodinu a masku potom zmyť. Ak chcete dosiahnuť čo najlepší efekt, opakujte aplikovanie masky minimálne raz za týždeň.

Mastné vlasy

Vlasy sa väčšinou začnú mastiť pri hormonálnych zmenách, ako je napríklad tehotenstvo, alebo menopauza. Niekedy za to však môže aj nesprávna starostlivosť.

 Dlhodobo je zaužívané, že čím sa vlasy viac umývajú, tým sa viacej mastia. To však nie je pravda. Jemným šampónom, najlepšie prírodného zloženia, dokážete svojím vlasom pomôcť. Môžete si ich umývať aj každý druhý deň, oplachovať vlažnou vodou a vaše vlasy nebudú mať žiadny problém s nadmernou mastnotou.

Ak si ale chcete byť istá, že sa vaše vlasy mastnoty nadobro zbavia, vyskúšajte masky z týchto ingrediencií. Najvhodnejšie pri mastných vlasoch sú masky, ktoré obsahujú  biely jogurt, sódu bikarbónu, citrónovú šťavu, soľ, celé vajíčko, jablčný ocot, kvalitný olivový olej, aloe vera, tee tree olej, alebo mätová voda.

Takéto zloženie masky sa o mastnotu vašich vlasov postará veľmi rýchlo. Nič ale netreba urýchľovať, a preto venujte starostlivosti o svoje vlasy dostatočnú pozornosť. Najdôležitejšia je pravidelnosť a dôkladné sledovanie zloženia vlasových prípravkov.