Vytlačiť túto stránku

Ako na kruhy pod očami

Napísal femme 06. jún 2019

Zobudiť sa ráno bez opuchnutých očí, fľakov a odtlačkov na tvári by chcel každý, či už muž, alebo žena. Najviac ale trápia tmavé kruhy pod očami práve ženy. Tmavé kruhy sa z času na čas vyskytnú na každej tvári. 

kruhy oci19

Príčiny kruhov pod očami

Únava - Najčastejšou príčinou kruhov pod očami je práve únava. Ak sa zle vyspíte, alebo spíte málo, tak je veľmi pravdepodobné, že sa ráno zobudíte práve s nepeknými kruhmi pod očami.

Alergia - Málokto ale vie, že za kruhy môže aj alergia. V citlivej oblasti okolo očí, sa cievy v období alergií roztiahnu a sú viditeľnejšie. To má za následok tmavé kruhy v okolí očí. 

Uchatý nos - Taktiež môžu kruhy pod očami znamenať aj to, že máte upchatý nos. Pri upchatom nose sa žily vedúce do nosa rozšíria a stmavnú.

Štruktúra tváre a genetika - A niekedy za nepekné kruhy pod očami môže aj štruktúra tváre, alebo genetika. Ak sú vaše lícne kosti mierne väčšie, alebo sú vaše očné jamky hlbšie posadené, môže to spôsobiť mierny tieň, ktorý ma za následok tmavé miesta pod očami.

Ako sa ich zbaviť?

Zbaviť sa ich nie je úplne jednoduché, ale pri správnom životnom štýle, by sa to mohlo podariť.

Dostatok spánku - Spať by ste mali od 6 do 8 hodín. Najlepšie je, ak je spánok neprerušovaný. Za tento čas si telo dostatočne oddýchne a pri pravidelnom dobrom spánku, by mali kruhy začať miznúť.

Vitamíny - Taktiež môžete skúsiť začať používať správne vitamíny. Sú to napríklad vitamín D, E a kolagén. Pomôžu vám vašu pleť krásne vypnúť a tiež zbaviť ju nedokonalostí a tmavých kruhov. 

Alergia a upchatý nos - V prípade, že máte alergiu, alebo upchatý nos, tak by vám mali pomôcť lieky a vyhýbanie sa miestam, kde sú neželané alergény. 

Správna kozmetika - Ak má vaša tvár geneticky dané, že sú vaše kosti na tvári posadené tak, že vytvárajú tieň, tak možností, ako si s nimi poradiť, nie je veľa. Správna kozmetika ale dokáže zakryť každý nedostatok. Vyskúšajte si kúpiť správny rozjasňovač, korektor, púder a make-up. Kombinácia vhodných  odtieňov zakryje nie len kruhy, ale ďalšie nedokonalosti tváre. 

Či už vás problém kruhov pod očami trápi, alebo nie, vždy je dobré vedieť, ako si s týmto prípadným problémom poradiť.

2 komentárov

  • Komentár martinka %AM, %05 %302 %2022 %06:%jan napísal martinka

    ja mám rada iuvenio oni majú naozaj veľmi bohaté zloženie svojich prípravkov a obzvlášť na okolie očí milujem crosslinked

  • Komentár zuzu %AM, %05 %268 %2022 %05:%jan napísal zuzu

    Aká kozmetika je v boji s kruhmi pod očami a prípadne vráskami okolo očí dobrá ? Začínajú sa mi robiť čím som staršia, tak častejšie a veľmi rada by som sa im vyhla alebo ich aspoň minimalizovala...