Dobré rady pre vlasy...

Aby si vlasy odpočinuli od klasickej vlasovej kozmetiky, môžete občas použiť bylinky z ktorých pripravíte masku, vlasový zábal, alebo tonikum.

Masky a vlasové zábaly pôsobia hĺbkovo na štruktúru vlasu, zatiaľ čo toniká vyživujú vlasovú pokožku. Na vlasy so sklonom k nežiadúcemu krúteniu, sú vhodné hlavne masky a zábaly. Kým maska má tuhšiu konzistenciu, zábal býva skôr tekutý na báze oleja.

Maska
Masku pripravíte tak, že sušené bylinky rozdrvíte na prášok, ktorý zmiešate s troškou horúcej vody. Z tejto zmesi vypracujete hustú pastu , ktorú nanesiete na vlasy. Na nepoddajné vlasy skúste lístky levandule či brezy. Levanduľa navyše podporí rast vlasov a krásne ich prevonia. Pomôcť môže aj medová maska. Dva bielky zmiešajte s dvoma lyžicami medu a niekoľkými kvapkami olivového oleja, táto maska neposlušné vlasy vyživí a dodá im lesk.
Na vlasy bez lesku najvhodnejšia je maska z majonézy, tvrdé vlasy zmäkčíte z jedného žĺtku, pár kvapiek olivového oleja a pantenolu.

A ako vyrobiť dokonalý zábal?
Na nepoddajné vlasy platia pšeničné proteíny, takže skúste zábal z oleja z pšeničných klíčkov zahriaty na cca 40°C . Ak máte navyše problém so suchými vlasmi zmiešajte tento olej so žĺtkom.

Ako sa masky a zábaly používajú?
Umyte si vlasy a kondicionér tentokrát vynechajte . Na vlhké, uterákom presušené vlasy naneste masku či zábal, vlasy zabaľte do igelitu a potom do nahriateho uteráku. Nechajte pôsobiť 20-25 minút potom dôkladne opláchnite.

Na záver môžete skúsiť bylinkový odvar, ktorý použijete namiesto vody na posledné opláchnutie . Skúste napríklad silný studený čierny či zelený čaj. Ideálny je napríklad odvar z kvetu lipy, ktorý dodá vlasom medovú vôňu, pružnosť a lesk, alebo z listov pŕhľavy, ktorý podporí kvalitu a rast.

Bylinky samé o sebe však kvalitu vašich vlasov radikálne nezlepšia. Ale ako doplnok starostlivosti sú veľmi vhodné.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.