Vytlačiť túto stránku

Stále aktuálna téma- formovanie postavy

Napísal femme 12. júl 2015

Väčšina z nás od určitého veku začína bojovať so svojou postavou a snaží sa priblížiť k svojej ideálnej predstave.


Okrem vlastného pričinenia pomocou vyváženej životosprávy a pravidelného pohybu, máme na výber neinvazívne kozmetické prístroje na odstraňovanie lokálneho tuku, celulitídy , stimulácie vnútorných orgánov alebo zlepšenie toku lymfy. O aké konkrétne prístroje ide,  a ako fungujú, sme sa opýtali majiteľky relaxačno-kozmetického centra Gold Studio Viery Putzovej.


femme: Pred rokmi ste sa rozhodli podnikať v odvetví, ktoré poteší každú ženu a dodá jej sebavedomie. Môžete nám  v krátkosti opísať, čo vás k tomu viedlo?

Viera Putzová: Kamarátka kozmetička sa na mne učila, skúšala novinky. Mňa to veľmi zaujímalo a preto som u nej trávila veľa času. Vďaka tomu som pochopila, že tomu sa chcem venovať naozaj. Rozhodla som sa vyučiť sa, rok som ešte bola u nej a potom som si otvorila vlastné štúdio.
Postupne som si robila rôzne nadstavby a kurzy, napríklad masážne alebo vizážistický u Braniho Gröhlinga. Chodila som po všelijakých výstavách a stále hľadala niečo nové. Ale práve tvárová kozmetika ma držala najviac. Hlavne, keď som si po tridsiatke začala uvedomovať, že aj ja starnem. Každá žena podľa mňa chce vyzerať dobre. A dnes si uvedomujem, že ma veľmi poháňa práve to, že to robím aj pre seba.
Zaujímajú ma novinky, rada skúšam nové veci. Nebaví ma zostávať stále pri tom istom. Baví ma spoznávať a predovšetkým mať výsledky. Nastavujem tie ošetrenia tak, aby to malo význam.


femme:
Vaše relaxačno-kozmetické centrum patrilo  medzi prvé, ktoré prišlo s revolučnými prístrojmi na formovanie postavy – kavitačným prístrojom BODYKA, COMBIVEC prístrojom,  ktorý spája štyri rôzne metódy na reaktivovanie a stimuláciu krvnej cirkulácie a lymfatického systému a do tretice vákuovou lymfodrenážou, ktorá okrem iného pomáha oživiť metabolizmus, ale aj uvoľňuje svalové kŕče a spazmy. Skôr než si ich rozoberieme, vysvetlite nám kvalitatívny rozdiel týchto konkrétnych prístrojov, od tých, ktoré sa objavujú v rôznych iných kozmetických salónoch či fitness centrách.

 
Viera Putzová: Pre mňa je najdôležitejšia bezpečnosť, aby som neurobila viac zlého ako dobrého. Pri menej kvalitných prístrojoch sú zdravotné riziká, môžu spáliť pleť. Dokonca narušiť cievny systém, lymfatický systém. Preto sa vždy sústredím na kvalitu a bezpečnosť.

A potom samozrejme rolu zohráva účinnosť, parametre... Mám prístroje, ktoré sú zamerané len na jeden úkon. Sú aj také, ktoré dokážu riešiť všetko možné, ale ja sa s tým nestotožňujem. Nedosiahnu taký účinok, ako detailne prepracovaný stroj prepracovaný zameraný na riešenie jednej záležitosti. Považujem to za profesionálnejšie. Ja mám rada kvalitné veci. Nerobím niečo len preto, aby som to robila, ale chcem to robiť najlepšie, ako sa to dá.


femme:
Okrem kozmetického a formovacieho účinku, majú na organizmus aj pozitívny zdravotný dosah. Napríklad Combivec je vhodný pre ľudí, ktorí trpia zadržiavaním vody v tele a majú ťažké a opuchnuté nohy, alebo vákuová lymfodrenáž, ktorou môžeme predchádzať kŕčovým žilám a stimulujeme imunitný systém. Sú tieto prístroje vhodné pre všetkých klientov, alebo sú tam aj zdravotné obmedzenia?

Viera Putzová: Tieto prístroje sú predovšetkým určené pre zdravých ľudí. Combivac, ktorý umožňuje pasívne cvičenie, stimuláciu svalového tonusu, odporúčame tým, ktorí nemajú čas alebo nemôžu aktívne cvičiť. Napríklad vákuová lymfodrenáž pomáha predchádzať kŕčovým žilám, ale keď sú už vytvorené, tak treba dávať pozor. Stále vieme telo lokálne ošetriť, ale je lepšie využiť ju na prevenciu. Zo zdravotného hľadiska spriechodní lymfu, prečistí kanalizačný systém tela., pretože ten sa vekom spomaľuje a zanáša sa. Prietok je pomalší, neodvádza vodu z tela a preto napríklad opúchajú nohy.

Absolútne neodporúčame tieto ošetrenia po prekonaní onkologických ochorení. Mohlo by sa tam niečo naštartovať. Napriek tomu, mám klientky, ktoré sa nenechajú odradiť ani po dôkladnom poučení. V takom prípade musia podpísať zodpovednosť.
CombivacBodyka sú nevhodné aj pre klientov, ktorý majú v tele nejaké kovové časti ako umelé kĺby. Tieto prístroje totiž vysielajú signály, ktoré by sa od kovu odrážali. Stále však môžu absolvovať lymfodrenáž.


femme:
Pri formovaní postavy má najrýchlejší efekt ošetrenie kavitačným prístrojom BODYKA, pri ktorom je výsledok viditeľný ihneď. Je určený  na lokálny tuk, celulitídu, tvarovanie a remodeláciu postavy. Môžete nám povedať, ako vy odporúčate ošetrenie týmto prístrojom, aby bola klientka spokojná?

Viera Putzová: Bodyka je vhodnejšia na lokálne ošetrenia problémových miest ako napríklad zadok alebo stehná.
Tiež odporúčame užívať 1000ku C vitamín, ktorý podporuje detoxikáciu a rýchlejšie vyplavenie rozpusteného tuku von z tela. Vďaka tomu sa neusadí niekde inde. Vždy to kombinujeme s lymfodrenážou – organizmus by sa síce vedel vysporiadať s  rozpusteným tukom, ale ak  by lymfatický systém nebol  prechodný natoľko ako treba, tak môžu napríklad opúchať nohy. Je dôležité lymfu stimulovať.


femme:
Prístrojom COMBIVEC dosahujete úbytok hmotnosti pôsobením elektronicky riadeného rýchleho striedania tepla (+40) a chladu (– 50), až do hĺbky podkožnej vrstvy 4 cm. Okrem toho dochádza k omladeniu pokožky a vyplaveniu škodlivých látok z tela. Celá kúra pozostáva z 12/15 sedení. Na ktoré časti tela je určená táto metóda a, aký úbytok na hmotnosti v priemere dosahujte?

Viera Putzová: Hmotnosť neubúda, ubúdajú centimetre. Zmenu hmotnosti je možné dosiahnuť jedine úpravou jedálnička. Prístrojové ošetrenia slúžia na formovanie postavy a na úbytok v centimetroch, nie v kilogramoch.
S Combivacom konkrétne väčšinou ošetrujeme brucho, vonkajšie, vnútorné stehná, prípadne aj oblasť nad kolenami alebo ruky. Podľa potrieb klientky. Môžeme sa zamerať na odstránenie celulitídy, strečing, tonizáciu svalov... Raz sa robí predná časť tela a raz zadná. Preto je tam viac sedení, lebo nemôže mať 2 programy v jednom sedení, je to príliš zaťažujúce pre organizmus.


femme:
Pred každým ošetrením spomínanými prístrojmi, poskytujete konzultáciu a poradenstvo s klientom. Pochváľte sa,  pri akých ošetreniach sa vám najviac osvedčila metóda s vákuovou lymfodrenážou?

Viera Putzová: V rámci konzultácie plánujeme predovšetkým kúru a výber prístrojov. V prípade záujmu však vieme klientke poradiť aj v oblasti stravovania. Spraviť jedálniček alebo odporučiť bielkovinovú diétu, ktorá je skvelá na rýchly štart.
Vákuová lymfodrenáž je dobrá najmä preventívne na stimuláciu lymfatického systému. Zo zdravotného hľadiska sa 2 krát v roku odporúča 10-15 sedení. A keď chcem riešiť tuk, začne sa intenzívnou kúrou a potom sú dobré udržiavacie sedenia raz za týždeň, za dva.

Veľmi dobre to pôsobí aj na pokožku, ktorá sa tým spevňuje. Je to taký lifting tela, pretože tou masážou sa stimuluje kolagén, rýchlejšie sa začnú deliť bunky, čím sa predchádza ochabovanie tkaniva. To je problém, ktorý ženy riešia najmä vo vyššom veku aj pri rýchlom chudnutí. Takže pri lymfodrenáži jednak odstraňujeme lokalizovaný tuk, formujeme to telo, ale zároveň pracujeme s pokožkou.
Dôležitá je však najmä stimulácia lymfy, ktorá odvádza toxíny z tela. Vekom sa totiž spomaľuje a v dôsledku toho sa zanáša celé telo. Keď niekto zadržuje veľa vody, tak hneď po tom prvom ošetrení môže ísť až 2-3 centimetre dole.

Ďakujeme za rozhovor.