Horúca novinka už aj na Slovensku!

Napísal Simona Klérková 24. február 2012

Všetky ženy, ktoré túžia vylepšiť svoj vzhľad, no obávajú sa bolesti počas a po zákroku, iste potešíme horúcou správou – už aj na Slovensko dorazil špeciálny prístroj ScarLet.


Prístroj s unikátnou technológiou mikroihličkovej rádiofrekvencie, si dokáže poradiť s vráskami, ochabnutou pokožkou, aktívnym akné či rozšírenými pórmi takmer bez bolesti a bez zbytočného nepohodlia. To, čo vyskúšali mnohé ženy v európskych metropolách, si pre krásu a príťažlivosť môžete dovoliť aj vy!

O prístroji ScarLet s technológiou mikroihličkovej rádiofrekvencie sme sa porozprávali s garantom prestížneho centra krásy a zdravia DermaPoint v Žiline, MUDr. Máriou Petrášovou, ktorá ako jedna z prvých  na Slovensku s prístrojom ScarLet pracuje v prospech krásy a komfortu svojich pacientok.


Redakcia: Čo to presne ScarLet je?
MUDr. Mária Petrášová: Veľmi zjednodušene môžeme tento prístroj aj s jeho unikátnou technológiou nazvať ako takmer „bezbolestný a veľmi účinný omladzovač“. Prístroj funguje na princípe mikroihličkovej bipolárnej frakčnej rádiofrekvencie, kedy sa tepelné impulzy dostávajú – za stálej kontroly a monitorovania počítačom – do hlbokých vrstiev pokožky priamo ku kolagénovým a elastínovým vláknam, takže dochádza k efektívnemu vyhladeniu vrások a napnutiu pokožky. Tento prienik tepelnej energie monitoruje počas celého zákroku počítač, takže ošetrenie je exaktne presné a adresné práve na problémových miestach a narušenie pokožky je minimálne, a to aj vďaka technológii Shock Free. 25 pozlátených mikroihličiek na prístroji preniká do pokožky s presnosťou 0,1 mm do hĺbky 0,5 až 3,5 mm podľa toho, ako je to pre úspešný zákrok potrebné.


Redakcia: Čím je ScarLet s mikroihličkovou rádiofrekvenciou výnimočný oproti iným omladzovacím metódam?
MUDr. Mária Petrášová: Naozaj jedinečnou je schopnosť dosahovať s prístrojom ScarLet v oblasti estetickej medicíny spevňujúci a zároveň aj liftingový efekt pre krásnu pokožku. Väčšina prístrojov totiž umožňuje pleť buď len vyhladiť, alebo len dosiahnuť dobrý liftingový efekt (ako napr. metóda thermage). ScarLet však dokáže oboje naraz, takže sa s touto „zázračnou mašinkou“ výborne korigujú aj ochabnuté horné viečka. K vypnutiu pokožky a zlepšeniu textúry pleti dochádza 3 až 4 týždne po zákroku, keď sa nanovo vytvára kolagén a elastín v pokožke.
ScarLet poskytuje pacientkam mimoriadny komfort počas zákroku aj po ňom. Je to ambulantné ošetrenie bez anestézie a jaziev. Tým, že je to bezbolestná cesta ku kráse, iste osloví aj dámy, pre ktoré je práve strach z bolesti tou poslednou prekážkou k tomu, by si realizovali svoj sen o kráse bez vekových obmedzení. Po ošetrení so ScarLet má pacientka pokožku len minimálne začervenanú a tvár len nepatrne opuchnutú, takže jej hneď po zákroku nič nebráni ísť von medzi ľudí. Neostáva tak izolovaná doma a nevypadne zo svojho každodenného pracovného aj spoločenského života.

Redakcia: Kto by mohol ošetrenie ScarLet vyhľadať?
MUDr. Mária Petrášová:Toto ošetrenie je vhodné pre všetky typy pleti. Ženy aj muži, ktorí majú problémy s vráskami, ochabnutou pokožkou, nejasnými kontúrami tváre, aktívnym akné či rozšírenými pórmi sú vhodnou cieľovou skupinou pre toto ošetrenie. Mikroihličková rádiofrekvencia si vie poradiť s celou oblasťou tváre vrátane okolia očí, strednej časti čela, oblasti ochabnutej časti líc a sánky.

foto:  Medicínsko-estetické centrum DermaPoint


Redakcia: Dá sa povedať, že je to ošetrenie vhodné napríklad pre vekovú kategóriu 35+?
MUDr. Mária Petrášová: Nie je to také jednoznačné, lebo problémy s akné môžu mať aj podstatne mladšie ženy. Takisto rozšírené póry na pokožke vedia poriadne potrápiť bez ohľadu na vek. Aj tvorba vrások je veľmi individuálna – je daná geneticky, ale súvisí aj so životným štýlom. Niekto má prvé jemné vrásky až po 35-ťke, u niekoho sú mimické vrásky okolo viditeľné aj voľným okom ešte pred 30-tkou. Ale keďže logicky vrásky a ochabnutá pleť pribúdajú s rastúcim vekom, iste je mikroihličková rádiofrekvencia v centre pozornosti hlavne zrelších žien.
 

Redakcia: Musí sa na ošetrenie prístrojom ScarLet pacientka nejako špeciálne pripraviť? Ako prebieha vyšetrenie pred zákrokom? Vedie sa o ňom aj nejaká správa v zdravotnej karte?
MUDr. Mária Petrášová: Nie je to nič špeciálne, čo by sme nerobili pred inými zákrokmi u nás v centre. Podstatou vyšetrenia – či už je tesne pred zákrokom, alebo na osobitnom sedení, ak pacientka nie je zďaleka a môže si dovoliť bez problémov navštíviť nás viackrát – je otvorený rozhovor o tom, po čom pacientka túži, ako by si samú seba predstavovala. Mojou úlohou je potom jej predstavy zreálniť a vysvetliť jej, ako to môžeme spoločne dosiahnuť. Na tejto konzultácii, ktorá je dlhšia, lebo sa ju snažíme urobiť detailne a naozaj v každej maličkosti sa snažíme nájsť zhodu, navrhnem podľa typu pleti a podľa rozsahu vplyvu času na pokožke pacientke zásahy tak, ako si myslím, že je optimálne pre prirodzené omladenie. Zdôrazňujem, že pre prirodzené, nie umelé omladenie. Našou snahou je, aby od nás dámy odchádzali ako spokojné a prirodzene krásne ženy, nie ako umelé barbie so strnulými črtami tváre. Spoločne sa potom o zákroku rozprávame, krok za krokom. Aj pri mikroihličkovej rádiofrekvencii je možné strojom ScarLet vykonať zásahy rôznej intenzity, navoliť programy podľa hrúbky pleti, veľkosti a typu vrásky a podobne. Prístroj toho dokáže mnoho. Nie všetko je však vhodné pre každého človeka, preto musíme spolu nájsť to, čo mu pri mladšom vzhľade „padne na tvár“ ako uliate. Všetky kroky ošetrenia, takisto ako aj vyšetrenie pleti pred a po zákroku, detailne zaznamenávame do zdravotnej karty pacientky. Mikroihličková rádiofrekvencia je mierne invazívne ošetrenie, ktoré môže vykonávať len skúsený lekár.


Redakcia: Ako prebieha samotné ošetrenie? Čo pacientka počas zákroku cíti?
MUDr. Mária Petrášová: Ošetrenie prístrojom ScarLet na báze mikroihličkovej rádiofrekvencie trvá približne hodinu. Pred samotným ošetrením nanesieme na tvár pacientky krém na znecitlivenie, ktorý pôsobí približne 45 minút. Vďaka nemu namiesto bolesti cíti pacientka na tvári len jemné pichanie. Celé ošetrenie, každý jeden krok, monitorujeme presne počítačom, aby sme mali stopercentnú istotu, kde presne a v akej hĺbke pokožky práve vykonávame ošetrenie. Tesne po zákroku je tvár len mierne začervenaná a s veľmi miernym opuchom, čo pacientku vôbec nevyradí z normálneho života. Hneď po zákroku môže von medzi ľudí bez toho, že by sa ne ňu pozerali so začudovaním v tvári.


Redakcia: Chodieva sa po zákroku aj na kontrolu?
MUDr. Mária Petrášová: Kontrola je veľmi dôležitá, kladieme na ňu veľký dôraz. Pri mikroihličkovej rádiofrekvencii je potrebná tak do 2 mesiacov po zákroku. Tu skontrolujeme, či sa pokožka správa prirodzene, či nedošlo k nejakým komplikáciám.


Redakcia: Ako dlho trvá výsledný efekt ošetrenia? Je potrebné ošetrenie viackrát po sebe opakovať? Aký je odporúčaný postup?
MUDr. Mária Petrášová: Mladším ženám stačí procedúru podstúpiť raz. Ženám v zrelšom veku odporúčame absolvovať ošetrenie dva- až trikrát do roka. Čo sa liftingového efektu týka, výsledky vyšetrenia sa prejavia za 2 mesiace od zákroku, spevnenie vidieť už za 2 – 3 týždne po zákroku a stále sa bude zlepšovať. Na otázku, ako dlho trvá efekt ošetrenia, je dosť ťažké odpovedať, lebo je to veľmi individuálne. Do hry vstupuje genetika aj spôsob života – opaľovanie fajčenie, stresy, priberanie aj chudnutie.


Redakcia: Možno z nejakého hľadiska označiť ošetrenie ScarLet za rizikové?
MUDr. Mária Petrášová: Tak ako všetky druhy bipolárnej rádiofrekvencie, aj mikroihličková rádiofrekvencia na ScarLet-e je z pohľadu pacientky veľmi bezpečným ošetrením. Monopolárne rádiofrekvenčné ošetrenia sú oveľa nebezpečnejšie. Práve sem patrí napr. metóda thermage, ktorou možno dosiahnuť pomerne slušný liftingový efekt na pokožke, avšak táto procedúra je nielen podstatne drahšia, ale je aj viac riziková – je tu pomerne vysoké riziko popálenín kože a podkožia. Všetko tak záleží od skúsenosti a šikovnej ruky ošetrujúceho lekára a jeho praxe s prístrojom.


Redakcia: Sú aj skupiny ľudí, ktoré nemôžu toto vyšetrenie zo zdravotného hľadiska absolvovať?
MUDr. Mária Petrášová: Za kontraindikácie pri mikroihličkovej rádiofrekvencii môžeme označiť tehotenstvo, kojenie, závažné srdcovocievne ochorenia, bypass, závažné neurologické ochorenia či onkologické ochorenia. Takisto vážne ochorenia ľadvín a pečene, neliečený vysoký krvný tlak alebo zápal či infekcia v miestach, kde plánujeme ošetrenie vykonať, sú dôvodom na to, aby som počas konzultácie pred ošetrením samotné ošetrenie neodporučila.


Redakcia: Ako presne pomáha ošetrenie ScarLet pri aktívnom akné? Čo s jazvičkami po akné?
MUDr. Mária Petrášová: Ošetrenie pomáha zmierniť zápal pri akné. Keďže je to ošetrenie do hĺbky, kedy sa rádiofrekvenčné vlny dostávajú až ku kolagénovým a elastínovým vláknam, ktoré sa počas 3 až 4 týždňoch po zákroku obnovujú, dochádza takpovediac k „rekonštrukcii“ pokožky. Takže aj jazvičky, ktoré neraz pri akné vznikajú, sú po ošetrení podstatne menej viditeľné.


Redakcia: Kde ste sa prvýkrát s ošetrením ScarLet stretli vy a prečo ste sa ho rozhodli ponúknuť svojim pacientkam?
MUDr. Mária Petrášová: Na marcovom kongrese v Monte Carlo, na ktorom sa chystám zúčastniť aj ja, bude mať prístroj ScarLet vystavaný na báze mikroihličkovej frekvencie veľkú prezentáciu a promo. Česká firma, ktorá má pre ScartLet výhradné obchodné zastúpenie, ma o prístroji informovala a ponúkla mi ho ako prvej v celom Československu. Máme už dlhé roky korektné obchodné vzťahy, zakúpila som si od nich už viac prístrojov, s ktorými som spokojná aj ja, aj moji klienti. Oni zas vedia, že mám pomerne veľkú klientelu a dokážem aj kolegov pozitívne ovplyvňovať pri najmodernejších trendoch v oblasti estetickej medicíny.


Redakcia: Je ošetrenie ScarLet cenovo prijateľné pre všetkých? Alebo si naň treba dlho šetriť peniažky?
MUDr. Mária Petrášová: Prístroj ScartLet na báze mikroihličkovej rádiofrekvencie ponúka možnosť omladnúť a zachovať si svieži vzhľad viacerým ženám. Je to unikátne ošetrenie, ktoré však svojou cenou dokáže osloviť širšiu skupinu žien, ktoré by som svojím vzhľadom rady niečo urobili. Ceny ošetrení nie sú premrštené, ale reálne – pre skutočné ženy z mäsa a kostí. Zatiaľ čo cena za ošetrenie thermage s liftingovým efektom sa dokáže vyšplhať až na 2.500 či 3.000 eur, za ošetrenie na ScarLet-e zaplatíte len okolo 400 eur. Nie je to preto, že by poskytovalo nižšiu kvalitu – naopak, ponúka dvakrát toľko: lifting aj spevnenie pokožky. Filozofiou nášho centra je však motto, že právo na prirodzenú krásu má každý.


Ďakujeme za rozhovor!

1 Komentár

  • Komentár Klarka %PM, %31 %618 %2019 %13:%máj napísal Klarka

    Pekný deň,
    Precitala som si celý rozhovor o Scarlet ošetrení a rada by som prišla na konzultáciu s následným využitím vašich služieb.
    Prosím, dajte vedieť za akých podmienok je možné konzultovať, a kedy časovo.
    Srdečne ďakujem

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.