Nezabúdajte na dátum spotreby!

Voňavky, krémy, mejkapy, dekoratívna kozmetika majú uvedený dátum spotreby, ktorý treba dodržiavať.  Ináč si môžete privodiť kožné ochorenia.


Parfémy
Nakupujte vždy originálne výrobky a nenechajte sa zlákať  výhodnou cenou na „trhovisku“. V konečnom dôsledku ten „odór“ preplatíte, vôňa sa bude na vašom tele správať úplne inak a v horšom prípade si privodíte alergiu. Pri väčších objemoch a silnejších vôňach často prekračujeme uvedenú dobu spotreby, preto si všímajte tieto zmeny: farbu, vôňu a konzistenciu. Ak nezodpovedá parfém pôvodnému vzhľadu, radšej sa ho zbavte!

Opaľovacie krémy a mlieka
Tieto výrobky často prežijú letné obdobie, pretože ich kupujeme viackrát počas sezóny. Vysoká cena kvalitných opaľovacích prípravkov nás núti mnohokrát krém uchovať, napríklad v chladničke.... Ak tak urobíte, sledujte jeho konzistenciu. V prípade, že sa vám rozdelí hmota (voda od krému, voda od oleja) a  ťažko sa roztiera, nepokúšajte sa ju spojiť, pretože došlo k narušeniu stability emulzií. Zdravotne vám nemusia ublížiť, ale kvalita a účinok pôvodného výrobku sa určite zmenila. Okrem konzistencie sledujte aj vôňu a farbu.

Dekoratívna kozmetika
Mejkapy, riasenky, očné tiene, rúže a lesky nanášame na najcitlivejšie miesta na pleti.  Tento druh kozmetiky nakupujte v overených kamenných či internetových obchodoch a u zavedených katalógových kozmetických firiem.  Tým máte zaručenú kvalitu a možnosť reklamácie. V neznámych značkách, sa môžu nachádzať zdraviu škodlivé látky.

Farbivá, ktoré sa nachádzajú v kozmetických prípravkoch sú citlivé na svetlo. Preto sa farba v transparentných obaloch rýchlejšie zmení. Ak však sýta farba rúžu nadobudla výrazne iný vzhľad, je čas vybrať si nový.  Naše nechty nám medzi prvými signalizujú zdravotný stav organizmu. Ak sa nám štiepia a lámu, vyhľadávame laky, ktoré nám  z „vonku“ pomôžu zbaviť sa tohto problému.  Vyberajte kvalitné značky, aby ste si nenarobili viac škody. Staršie laky nemiešajte a nerieďte napríklad odlakovačom. Pri takomto experimentovaní sa naruší celková chemická rovnováha.

Ak sa vám na kozmetických prípravkoch objavia tmavé škvrny, svedčí to  o napadnutí produktu hubami a baktériami. Táto kozmetika patrí do koša!





Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.