Prevencia pred chladnými dňami

Naša pleť nemá rada prílišné teplotné rozdiely, pretože stráca schopnosť ju vyživovať.

 
Vďaka týmto vonkajšími vplyvom, pokožka produkuje menej mazu, dôsledkom čoho ju menej hydrátuje. Práve preto jej musíme vo väčšej miere dodávať minerály a vitamíny, ktoré zabraňujú nepríjemnému pnutiu, svrbeniu a popraskaniu.
Sama príroda nám ponúka najúčinnejšie prípravky na odstránenie spomínaných problémov. Soľ z Mŕtveho mora je jeden z prírodných zázrakov, ktorý obsahuje množstvo minerálov (horčík, chróm, draslík, bróm, jód a vápnik), tak potrebné pre citlivú pokožku.
Jód priaznivo pôsobí na štítnu žľazu, bróm upokojuje našu nervovú sústavu, a draslík so sodíkom nám pomáhajú lepšie sa sústrediť a premýšľať.
Kúpeľ s morskou soľou uvoľňuje, ale zároveň posilňuje obranyschopnosť organizmu a zlepšenie krvného obehu. Pri spomínanom kúpeli, sa z tela vyplavujú škodlivé látky a naše telo nasáva tak potrebné minerály. Pri pôsobení morskej soli, dochádza v spodných vrstvách kože k viazaniu vody, dôsledkom čoho je naša pokožka a pleť dostatočné vláčna a hydrátovaná.

Tip na prírodnú hydratačnú masku z morskej soli
Na prípravu potrebujete rovnaké množstvo morskej soli a medu, všetko spolu zmiešate a nanesiete na tvár. Masku necháte pôsobiť asi pätnásť minút, potom ju dôkladne opláchnete vlažnou vodou a nakoniec ošetríte pleťovým krémom.

Morské riasy poznáme v troch základných farbách, zatiaľ čo červené a hnedé rastú výlučne v morskej vode, zelené nájdete aj v sladkej vode. Sú bohaté na množstvo nutričných látok, minerálov, jód, karotén a vitamíny A, B12, C, D, E, a K.
Chaluhy sú bohatým zdrojom uhľohydrátov a olejov, ktoré sa v kozmetike využívajú na obmedzenie nadmerného mazu a k zvýšeniu hydratácie vo vrchných vrstvách pleti. Minerály zastúpené v chaluhách pôsobia detoxikačne, vitamíny zvláčňujú a vyživujú. Pre ich priaznivé účinky sú morské riasy súčasťou vlasových zábalov, telových krémov, pílingov a pleťových masiek. 

Tip na prípravu pleťovej masky z morských rias
Na rozdiel od morskej soli, riasy si nesú svoju charakteristickú morskú vôňu. Preto pri príprave masky, použite na zmiernenie pôvodnej arómy, pár kvapiek esenciálnych olejov. Na prípravu masky potrebujte 100 ml chalúh v prášku, 100 ml morskej soli a jednu polievkovú lyžicu olivového oleja. Najskôr si zmiešajte chaluhy s horúcou vodou, aby vznikla krémová zmes, potom pridajte soľ s olejom a niekoľko kvapiek z esenciálnych olejov. Takto pripravenú zmes naneste na celú tvár, krk a dekolt, a nechajte pôsobiť asi desať minút. Nakoniec dobre opláchnite vlažnou vodou , zľahka vysušte a ošetrite krémom.





Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.