Vytlačiť túto stránku

Domáca manikúra v piatich bodoch

Napísal femme 23. júl 2018

Počas leta častejšie meníme farbu lakov, ktoré veľakrát dopĺňajú náš letný outfit a štýl. Aby boli naše ruky upravené ponúkame návod ako rýchlo a jednoducho to docieliť žiadaný vzhľad.

leto manikura18

Manikúru by sme si mali dopriať minimálne jedenkrát za týždeň. Nemusíme chodiť do salónu, stačí nám pár minút a nechty budú upravené. Je priam šokujúce, keď je dáma „nahodená“ podľa najnovšej módy, ale nechty má ohryzené, špinavé, zlomené a neobrúsené, či niekoľko vrstiev laku, ktorý je olúpaný. Nie každá z nás má šťastie na pekné a kvalitné nechty, ale aj zlomené či krátke nechty môžu vyzerať upravene. 

1. Odlakovače

Pozor hlavne na jemné a poškodené nechty, ktoré odfarbujeme odlakovačom bez acetónu. Takýto odlakovač zbaví nechty mastnoty, napomáha nám,  aby lak lepšie a dlhšie držal. 

2. Manikúrne nožničky vs. pilník

Platí pravidlo, že nožničky používame len v tom prípade, keď výrazne skracujeme dĺžku nechtov do guľata a na viackrát. Inak volíme pri skrátení, upravovaní tvaru papierový či sklenený pilník, pretože neštiepi nechty. Vždy pilníkujeme len jedným smerom, od strany k stredu nechtu. 

3. Estetická záležitosť – dorastajúca koža na nechtoch

Zatláčame ju pomarančovým drievkom, keď je jej príliš, použijeme špeciálne nožničky na kožu. POZOR! Vždy si ponechajte kúsok, pretože plní ochrannú funkciu nechta. 

4. Zádery neodtrhávame a neokusujeme!

Malé praskliny, kúsky suchej kože:

 - najskôr zmäkčíme v teplej vode s kvapkou oleja

-  potom zľahka osušíme

- nakoniec zastrihneme čistými nožničkami

TIP: Pravidelná manikúra bráni vzniku záderov a používanie špeciálnych krémov na suché ruky a nechtových olejčekov. Nezabúdajme na gumenné rukavice pri práci so saponátom.

5. Výrazne farby lakov majú svoje pravidlá pri nanášaní

 Ako prvé nanášame podkladovú bázu, aby nechty nezožltli a mali dlhšiu životnosť.

Ako druhé na suchú podkladovú bázu nanášame farebný lak od stredu nechtov smerom hore a do strán. Medzi kožou a nechtom nechávame malú medzeru a nezabudnime pretrieť aj voľný okraj nechtu.

Ako tretie sledujeme, aby vrstva laku nebola príliš silná, aby sa mohla aplikovať druhá vrstva, ktorú nanášame až po dostatočnom zaschnutí prvej vrstvy. 

Na záver použijeme ochranný lak, ktorý farbe dodá lesk a predĺži trvanlivosť.

TIP: Po dvoch dňoch nanesieme ešte jednu ochrannú vrstvu.