Poznáte pozitíva CFF™ tvárového cvičenia?

Rozhovor nám poskytla jediná certifikovaná lektorka CFF™ tvárového cvičenia na Slovensku Maja Švábiková (36). Zaujímalo nás, či sa dá pomocou tvárovej gymnastiky udržať prirodzená krása do vysokého veku.

femme: Čo je CFF™ (Carolyns Facial Fitness) tvárové cvičenie?

Maja Švábiková: CFF™(Carolyns Facial Fitness) tvárové cvičenie alebo gymnastika je súbor cvičení a masáží svalov na tvári a krku. Cieľom je vyhladiť vrásky, ozdraviť pleť a predchádzať starnutiu. Vznikol pred 20 rokmi v USA, vytvorila ho vtedy 53 ročná dáma, profesorka na univerzite, Carolyn Cleaves. Dnes má 71 rokov. Vyzerá tak o 20 rokov mladšie. Má krásnu, zdravú pleť a mladistvé črty tváre. CFF™ tvárové cvičenie je komplexný program, navrhnutý pre pre zamestnané ženy alebo matky, ktoré skutočne nemajú času nazvyš, ale chcú byť prirodzene krásne. Celkový čas cvičenia je 15 minút, po technickom zvládnutí 28 cvikov a jednej masáže, cvičí sa poležiačky, 3-4x do týždňa. Závisí to na veku dámy. Cviky netreba obmieňať. No neodporúča sa cvičiť každý deň. Totiž svaly keď odpočívajú, vtedy rastú. Vďaka cvičeniu si zachováme svoje prirodzené črty a mimiku. Program je vhodný aj pre pánov.

Tajomstvom CFF™ tvárového cvičenia je kĺzanie bruškami prstov cez napnuté svaly. Je to niečo ako keď používame činky v posilňovni, aby sme nabrali objem svalov. Výsledky sa pri takomto type cvičenia dostavia skôr. Ďalej je toto cvičenie komplexné a vyvážené. Čiže, pokiaľ dámy cvičia celý program (28 cvikov + masáž po cvičení) naraz, nehrozia nerovnomerne vycvičené črty na tvári.
Taktiež je dôležité sa na cvičenie sústrediť. Vtedy sa zapájajú nervy vo svaloch a rozhýbu sa aj svaly, o ktorých ste netušili, že ich máte. A samozrejme, svaly lepšie rastú.

femme: Ako ste sa k nemu dostali?

Maja Švábiková: Trápila ma dvojitá brada. Po rozchode s otcom mojich detí som "bilancovala". Moje sebavedomie bolo veľmi nízke. Po psychicky náročnom období, dvoch pôrodoch som potrebovala pre svoju tvár nejaké riešenie. Mala som 34 rokov a prvé vrásky. Tiež kruhy pod očami a spomínanú dvojitú bradu. Tú máme v rodine (smiech). Hľadala som na internete spôsob, akým sa jej zbaviť. Našla som tvárovú gymnastiku. Tak som začala cvičiť. No stále mi pri cvičeniach niečo chýbalo. Buď boli pridlhé, prikrátke, alebo príliš zložité. Chcela som niečo so super výsledkami, no čo by ma neobmedzovalo v aktívnom živote. Po čase som našla Carolyn. Najskôr som program začala cvičiť, neskôr som sa rozhodla pre certifikát.

femme: Čo bolo impulzom urobiť si certifikát?

Maja Švábiková: Som stále na materskej (mladší syn má dva rôčky). Túžila som po slobode a práci, ktorá ma skutočne bude baviť. Predtým som vytvárala hodnoty pre iných ľudí, teraz som chcela vytvárať hodnoty pre seba. No, priznám sa, úplne som nevedela do čoho idem. To som zistila až neskôr (smiech). Podnikanie je neustála práca na sebe. Nie je to len o certifikáte. Veľa študujem anatómiu tváre, svalov, pokožky. Je to dosť náročné. Naše telo je úžasné, ale zložité. Tiež píšem veľa článkov, fotím, teraz sa učím robiť videá. Naučila som sa pracovať s webovými stránkami, veľa viem o online marketingu, vystupovaní na verejnosti, koučovaní. Je toho naozaj dosť. Získala som úžasné vedomosti z rôznych oblastí, stretla som úžasné dámy, ktoré ma podporujú a pomáhajú mi. Čiže toto nie je len môj úspech, ale aj ľudí okolo mňa. Čo ma teší, záujem o CFF™ rastie. Kurzy som mala už v niekoľkých mestách po celom Slovensku. Dokonca aj vo Viedni.

femme: Ako prebiehajú vaše kurzy?

Maja Švábiková: Robím len osobné kurzy. Dámy si môžu vybrať medzi skupinovým a individuálnym. Bližšie informácie nájdu záujemkyne na mojom webe: www.tvarovecvicenie.sk. Kurzy pozostávajú z dvoch častí po dve, celé hodiny. Medzi časťami je prestávka týždeň. Maximálny počet dám na skupinovom kurze je 10. Pri tomto počte si viem stále zachovať individuálny prístup.

femme: Čo chápete pod pojmom prirodzene krásna žena?

Maja Švábiková: Keď je žena úplne stotožnená s tým, že je žena a užíva si to. Cíti sa dobre vo svojej koži. Príjme svoje ženské silné aj slabé stránky a nechce sa rovnať mužom. Vie, že so ženskými vlastnosťami dokáže robiť náš svet krajším. Toto je zdravé sebavedomie a to súvisí s prirodzenou krásou. A, ako vie pomôcť CFF™? Dáva nám krásnu, zdravú pleť bez vrások. Získame mladistvé črty. Tento proces je postupný a musíme doslova vziať svoju krásu do vlastných rúk.

Krásna tvár nám dá zdravé sebavedomie, nájdeme si k sebe vzťah. Viac sa usmievame na svet a to čo do neho vysielame, to sa nám vracia. Verím, že prirodzene krásna žena so zdravým sebavedomím vie svojou ženskosťou inšpirovať svet okolo seba a meniť ho k lepšiemu.

femme:  Cítite sa prirodzene krásna?

Maja Švábiková: Áno. Vďaka CFF™. Samozrejme, mám jedno obdobie v mesiaci, kedy sa úplne krásna necítim (smiech), ale aj to je jednoducho ženské.

femme: Čo ešte robíte pre svoju prirodzenú krásu okrem cvičenia?

Maja Švábiková: Pijem dva litre vody denne, snažím sa nejesť sladké a viac ovocia, no to sa mi nie vždy podarí (smiech). Tvár si čistím 2x denne, ráno a večer. Používam kozmetiku, ktorá podporuje vlastný život pokožky. Pokožku si nikdy nenaťahujem, krém vklepkávam. Nerobím si pílingy, nepoužívam masky na tvár ani hydratačné krémy. Snažím sa chodiť spať pred polnocou (najlepšie okolo pol 11) a trávim čas sama so sebou a v tichu. S deťmi chodíme veľa von, do prírody. A učím sa žiť v prítomnosti. Problémy riešim, až keď prídu, snažím sa nevytvárať si ich v hlave dopredu. Nemyslieť na to, čo ak?

Mám určité pravidlá, tie som si zautomatizovala. Ide o to, aby som odbúrala čo najviac rozhodovacích procesov v dennom stereotype. Pretože veľa rozhodovania frustruje. Tiež sa snažím žiť skromne, aby som nebola pod stresom, koľko peňazí musím zarobiť, aby som utiahla rodinný rozpočet. Je veľmi dôležité zachovať si pokoj vo svojom vnútri. Potom sa vyhnem stresu a depresiám. Pretože aj náš vnútorný život sa odráža na našej tvári.

Kontakt: Maja Švábiková, www.tvarovecvicenie.sk

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.