Život je zmena...

...nesie sa na vlnách éteru a nejednu ženu asi napadne, že by mohla zmeniť farbu rúžu, kúpiť nový nábytok alebo pobudnúť na Kanárskych ostrovoch...

>> Móda >> Aktuálne >> Život je zmena...

...No všetko je inak! "Laškujúca" výzva s ľahkovážnym významom rinúca sa z rádia vás nechce inšpirovať k zmenám tak bezvýznamného chrakteru, ako je kúpa novej sedačky či vylihovanie na pláži... chce vás podnietiť k celkom iným zmenám - náramne zásadným: a to k zmenám na vlastnom tele, ktoré treba vykonať pomocou skalpelu!
Chvíľu neveríte vlastným ušiam... Tím plastických chirurgov túžiacich nabaliť si vrecká vás pod hlavičkou príslušného súkromného "centra" vyzýva, aby ste sa zamysleli nad svojimi viečkami, perami, prsiami a tukovými vankúšikmi a zodpovedne zvážili, či môžete behať po svete tak, ako doteraz! A ak náhodou dospejete k poznaniu, že áno, že môžete aj naďalej existovať v terajšej podobe, je tu výzva na zamyslenie: Zmena! Veď kto už má len chuť nosiť po celý život stále tie isté (chirurgicky nezmenené) pery, oči, prsia či kolená?

Je tak, nie sme Amerika a plastickým chirurgom sa u nás kšefty nehýbu, ako by si želali... a reklamu si zaplatili... Ale! Kde zostal vkus, úroveň, zmysel pre mieru a zodpovednosť? Mení sa snáď Slovensko na tuniské trhovisko, kde si možno dať pod každým druhým šiatrom (za primeranú úplatu) vytrhať hoci aj všetky zdravé zuby...? Ako vôbec môže seriózne "centrum čohokoľvek" a zodpovedný lekár predostierať, že chirurgická zmena vzhľadu pier či poprsia stojí na úrovni zmeny účesu alebo aplikácie umelých nechtov???
Ak aj odhliadneme od množstva nevydarených zákrokov plastickej chirurgie (vďaka celému radu nepredvídateľných príčin), ktoré mali za následok také skutočnosti, ako sú: nezanedbateľné infekcie, viditeľné jazvy, intenzívne bolesti, zhoršenie vzhľadu, trvalé tiky, presakovanie implantátov, et cetera, et cetera; ešte stále je tu "čistý fakt" chirurgického zásahu do zdravého organizmu, teda zásahu, ktorý nie je nevyhnutný, a preto by mal byť podmienený naozaj adekvátnym dôvodom a nie "laškujúcou" výzvou: Život je zmena!

Čo z toho všetkého vyplýva? Ak vás náhodou trápia klesajúce viečka alebo ploché poprsie a ste stopercentne presvedčená, že s ich chirurgickou úpravou sa váš životný pocit zlepší o celých sto percent, porozmýšľajte, či by nebolo vhodné vyhnúť sa veľkým oblúkom "centrám" a plastickým chirurgom, ktorí zásah do živého tkaniva inzerujú ako výmenu tapiet alebo autopoťahov! Pretože to, čo by mali takýto lekári dostať do rúk, je iba ak pohľadnica s odkazom, aby si dali chirurgicky upraviť mozog! Veď život je zmena...!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.