Vytlačiť túto stránku

Montážne práce zverte do rúk odborníkov

Napísal KČ 23. január 2019

Montážne servisné práce si ľudia na dedinách dokázali robiť väčšinou sami. Niektoré veci však napriek tomu museli zveriť do rúk skúsených robotníkov, ktorí majú dostatok skúseností s montážnymi, demontážnymi a servisnými prácami.

project home 1200x800

Výškové práce sú rizikové

Nie každý z vás dokáže vyliezť na strechu a opraviť, nainštalovať, osadiť, demontovať, preložiť nejakú súčiastku. Nebezpečná je hlavne inštalácia elektriny a montáž bleskozvodov, ktoré sú pre každú jednu nehnuteľnosť veľmi dôležité. Výškové práce sú rizikové, preto nechajte akékoľvek opravy radšej na robotníkov, ktorí majú skúsenosti s výškovými prácami a vedia presne, čo majú urobiť.

Okamžitý zásah

Odporúčame vám vybrať si takú firmu, ktorá bude promptne reagovať na vaše požiadavky. V prípade poškodenia bleskozvodov alebo antén je nutný okamžitý zásah. Nehnuteľnosť bez bleskozvodov je ohrozená a v prípade zasiahnutia blesku a nepoistenia domácnosti hrozia fatálne následky. Niektoré servisné práce sú potrebné urobiť okamžite.

Ako si teda vybrať firmu na výškové práce, čiže montážne práce?

1. Zistite si referencie na konkrétne firmy, poprípade sa popýtajte známych na firmy vo vašom meste.

2. Firmy by mali mať vlastný web a na ňom by mali byť aj nejaké fotografie z práce v teréne. Získate tak predstavu, ako daná firma pracuje.

Servisné, montážne a demontážne práce sú náročné práve kvôli terénu. V žiadnom prípade sa nepúšťajte do opravy a nelezte na strechu, keď nemáte skúsenosti s takýmito opravami. Firmy zameriavajúce sa na výškové práce vám okrem montáže a servisu bleskozvodov pomôžu s montážou/ demontážou samonosných konštrukcií, nadstavieb, krovov, anténnych nosičov, ale aj iných dôležitých zariadení.

Chráňte svoj majetok a výškové servisné/ montážne/ demontážne práce prenechajte skúsenejším.