Vlasy a slnko

Počas slnečných dní naše vlasy potrebujú zvýšenú starostlivosť o vlasy, pretože sú vysušené od slnka a strácajú svoju pružnosť a hebkosť.

>> Móda >> Aktuálne >> Vlasy a slnko

Všetky typy vlasov sú v tomto období krehkejšie a preto vyžadujú väčšiu starostlivosť. Pri častom a nekontrolovanom slnení sú vlasy vysušené, strácajú farbu, lesk a sú náchylné k lámavosti.

Počas dňa na slnku používajte letné klobúky alebo letné šatky. Vhodné sú rôzne vlasové masky a prípravky obsahujúce vitamín E a ochranné faktory. V obchode alebo v kaderníctvach ich dostanete v podobe sprejov, ľahko sa aplikujú a zanechajú vlasy v pôvodnom stave. Vlasom dodajú výživné látky a zabránia nadmernému vysušovaniu. Pri opaľovaní sa nanášajú maximálne dvakrát denne. Mlieka sú vhodné pre polodlhé a dlhé vlasy, gély pre krátke vlasy.

Oslabené vlasy
Medzi „oslabené“ vlasy sa zaraďujú všetky farbené, melírované a vlasy s trvalou. Tento typ vlasu je citlivejší a viac vysušený, preto vyžaduje aspoň raz týždenne výživnú masku. Týka sa to aj predĺžených vlasov a zhustených.

Pozitívne vplyvy slnka na vlasy
Slnečné lúče v primeranom množstve pôsobia priaznivo na dezinfekčne na našu pokožku. Ľudia trpiaci lupinami alebo inými kožnými problémami majú v letnom období pokožku v lepšom stave. Podobne sa to týka aj nadmerného vypadávania vlasov, pokiaľ nejde o hormonálne ochorenie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.