Vytlačiť túto stránku

Úspešná a sama?

Napísal femme 23. jún 2020

Okolie vám stále tvrdí, ako by ste sa mali vydať, mať deti a všetko ostatné čo k tomu patrí? Aj napriek tomu ste stále sama a bez detí? Nie je to nič nezvyčajné, dokonca sa mnoho žien takto rozhodne dobrovoľne, pretože im život bez záväzkov vyhovuje.

smartwoman_18

Ženy, ktoré sa takto rozhodli, sú väčšinou úspešné a vynikajú vo svojej práci, alebo záľubách. Tento stav nemusí byť trvalý. Jednoducho nie každý má potrebu robiť to, čo od neho okolie vyžaduje, práve vtedy, keď má napríklad na to vek. Biologické hodiny tikajú každému inak.

Čo ak nie dobrovoľne?

Navonok sa môže zdať, aká krásna a úspešná je napríklad vaša kamarátka. V práci ju obdivujú, všetko jej ide od ruky, má dostatok finančných prostriedkov, chodí na drahé dovolenky. Môže vám tvrdiť aká je šťastná, že jej takýto život vyhovuje a že má predsa dostatok kamarátov a známych, s ktorými trávi svoj voľný čas. Dlhodobý partner ale nikde a aj keď sa jej niekto zapáči, nikdy to dlhšie nevydrží.

Nemusí to byť vždy tak, že si tento stav vybrala. Možno trávi v práci priveľa času a jednoducho nemá čas na to, aby sa usadila, alebo len nenašla tú pravú osobu, s ktorou by chcela stráviť zvyšok života.

Muži sa jej boja

V genetickej výbave máme, že muž sa má postarať o rodinu, má jej zabezpečiť všetky potrebné veci a chrániť ju za každých okolností. Naopak žena má funkciu matky a má sa starať o teplo domova. Nuž ale nežijeme už v dobe kamennej a postupom času sa tieto role menili. Stále je to v nás ale kúsok zakorenené.

Muž, keď vidí krásnu ženu, ktorá je úspešná a vie sa o všetko postarať sama, môže sa stať, že stratí záujem, nakoľko nemôže plniť svoju rolu a cíti sa byť nepotrebný. Niekedy je to problém, pretože muž sa jednoducho takejto ženy bojí a má pocit, že jej nemá čo ponúknuť, pretože všetko má, všetko vie a môže sa zdať, že muža nepotrebuje.

Samostatnosť nadovšetko

Byť vo vzťahu si často vyžaduje robiť rôzne kompromisy, prispôsobovať sa niekomu, upratovať, prať, variť a všetko ostatné, čo k spoločnému vzťahu a bývaniu patrí. Niektorým ženám môže vyhovovať práve to, že sa nemusia starať o nikoho iného a môžu si robiť čo chcú a kedy chcú.

Keď majú potrebu socializácie, tak zavolajú priateľom, ale keď nechcú byť rušené, tak vedia, že doma nájdu pokoj a kľud a nikto ich nebude rušiť, pretože budú doma sami. Môže sa to zdať egoistické, ale ľahko sa dá na takýto štýl života zvyknúť a ťažko sa potom prispôsobuje tomu, že máte zrazu bývať aj s niekým iným.

Či už ste sama, alebo nie, nikdy neodsudzujte ženy, alebo aj mužov, ktorí sa rozhodli, že budú sami a nemajú potrebu viazať sa do vzťahu, či dokonca mať deti. Každý na svete je jedinečný a našťastie veľa ľudí má možnosť voľby, ako svoj život prežiť.