Kto je vaša najlepšia priateľka?

Povzbudzuje vás, podporuje, počúva, dáva dobré rady – a zdá sa, že vždy presne vie, čo má povedať práve vtedy, keď to najviac potrebujete.

To, koho máte za najlepšiu priateľku, o vás veľa hovorí. Prečo? „Vaša najbližšia priateľka je ako vaše dvojča. Ako zrkadlo zobrazuje vaše životné hodnoty a základné prvky vašej osobnosti,“ hovorí Patrícia Gottliebová Sharipová, autorka knihy Heart to aheart: Deepening Women’s Friendships at Midlife /Srdcom k srdcu: Prehlbovanie ženských priateľstiev v strednom veku):

Spomínate si ešte na školu? Niektoré hodiny ste milovali, ale pri niektorých ste ledva udržali pozornosť. Odborníci tvrdia, že to má dobrý dôvod! „Priťahujú nás predmety, ktoré sú v súlade s našimi osobnostnými črtami a naším prirodzeným talentom a schopnosťami. Nemáme radi predmety, ktoré odporujú tomu, akí sme vnútri,“ vysvetľuje Jill Spiegelová, spoluzakladateľka poradenskej firmy zameranej na motiváciu a kariéru Goal Getters. Objavte svoj skrytý talent, vďaka ktorému budete najlepšia v triede!

Ak je vašou najlepšou priateľkou...
 

SESTRA ALEBO MAMA:

Rozhodne ste už dospelá.

„Vzťahy vo vašej rodine sú komplikované, poznačené bezbrehou láskou, starými spormi, srdcervúcimi spomienkami a roztržkami. Ak viete spojiť všetky tieto konfliktné veci do nádherného priateľstva, tak ste dozreli – máte citlivý a dospelý pohľad na život,“ hovorí Shapirová. Uprednostňujete praktické balerínky pred nepohodlnými poltopánkami, neutrálne farby pred mladíckymi krikľavými a šťastnú a trvácu rodinu pred prchavými priateľstvami. Vždy budete stáť pri svojich blízkych a chcete, aby to vedeli.
 

KOLEGYŇA:

Siahate na hviezdy.

„Ak je vám blízky niekto, s kým zdieľate pracovný život, znamená to, že chcete dosiahnuť viac a poháňa vás silná vôľa vytvoriť svojej rodine lepšie podmienky pre život,“ hovorí Sharipová. V prioritách máte jasno, tvrdo na sebe pracujete a snažíte sa naplniť nádeje a sny vašej rodiny, kedykoľvek je to možné. Vašou filozofiou je: „Nikdy sa nikam nedostaneš, ak to neskusíš!“ Preto vy a vaša rodina napredujete. Tak teda plnou parou vpred!
 

MANŽEL:

Držíte sa pri zemi.

„Žena, ktorej najbližší priateľ je jej manžel, býva pokojná a rozvážna – žena činu, ktorá si s mužmi rozumie, lebo má podobný pohľad na svet,“ hovorí Sharipová. Takmer ku všetkému pristupujete prakticky – a to mužom vyhovuje. Avšak potom si prakticky neužijete žiadnu zábavu! Raz za čas teda prekvapte svojho najlepšieho priateľa tým, že si oblečiete priliehavé, priesvitné negližé, len si dobre pozrite, ako mu zažiaria oči!
 

PRIATEĽKA, KORÁ MÁ PODOBNÝ ŽIVOT AKO VY

Ste so všetkým spokojná.

Priateľka s podobným osudom, ktorá je v živote na rovnakej úrovni ako vy: obe možno máte malé deti, kupujete si svoj prvý byt alebo ste nedávno odišli do dôchodku. „Ak ste si za najlepšiu kamarátku vybrali takúto osobu, zrejme ste nadmieru spokojná so svojim životom. Inak by ste si nenašli najlepšiu priateľku, ktorá kráča tou istou cestou ako vy.“
 

KAMARÁTKA ZO ZÁKLADNEJ ŠKOLY:

Ste pevná ako skala.

„Najlepší priatelia z detstva sú spolu roky, v dobrom aj v zlom – a ak nevidíte dôvod meniť to, máte silný charakter, ktorý je v dnešnom rýchlom svete zriedkavý,“ hovorí Sharipová. Viete, že spoľahlivosť je viac ako nejaký nový trend, či už ide o voľbu prostriedku na umývanie riadu, alebo vaše rodinné hodnoty. Tento bystrý postoj vám roky pomáhal uspieť – a nevymenili by ste ho ani za svet.

Z knihy Testy, ktoré vás odhalia – Robin Westen

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.