Vytlačiť túto stránku

Kríza

Napísal femme 19. máj 2008

Zdá sa vám, že veci sa stále nevyvíjajú tak, ako by sa mali? Máte pocit, že vás nik nerešpektuje? Neviete ako ďalej?

>> Móda >> Aktuálne >> Kríza

Kríza zo všetkého býva často krízou z ničoho. Znamená to, že človek vlastne nemá záchytný, orientačný bod (fakt), na ktorý by bolo možné "zvaliť", že sa cíti mizerne a život na tejto planéte sa mu zdá byť otrasný!
Z času na čas uvedený životný pocit prepadne každého. Recepty, ako sa ho zbaviť, bývajú rôzne. Ženy si často kúpia červené víno, bulvár a viacposchodovú bonboniéru alebo začnú znižovať výšku svojho bankového konta... No sú aj iné možnosti.

Psychológovia radia:

1. Nikdy sa neizolujte; naopak, komunikujte a vyhľadávajte spoločnosť.
2. Pokúste sa k ľuďom pristupovať uvoľnenejšie a ústretovejšie; dajte im pocítiť, že sú dôležití - myslite na zákon akcie a reakcie.
3. Mimo pracovný čas zabudnite na všetky povinnosti a urobte si niekoľkodňový zábavný program (kino, divadlo, kratšie výlety, skrášľovacie kúry, zmeny vizáže...)
4. Utrieďte si všetky svoje problémy i pseudoproblémy, postavte ich do radu a každý deň sa pokúste jeden(!) z nich riešiť - začnite tým, že si písomne vypracujete konkrétny postup.
5. Na každý deň si naplánujte fyzicky príjemný zážitok: nemusí to byť len sex (ten na plánovanie nie je najvhodnejší), môže to byť voňavý kúpeľ, masáž, obľúbené jedlo alebo voľný deň s detektívkami či módnymi obrázkovými časopismi...

Po niekoľkých dňoch pobytu v tejto nestereotypnej dimenzii by sa vaša kríza zo všetkého respektíve z ničoho mala rozplynúť ako para nad hrncom.
Keďže navrhovaná autoterapia pôsobí naozaj lákavo, bola by škoda ju nevyskúšať.