Vytlačiť túto stránku

Inšpirácie a tipy dizajnérky pre spestrenie šatníka

Napísal TS 01. október 2020

Rozmarné leto sa prehuplo do prvých jesenných dní a Skvost aj v tejto sezóne ponúka v portfóliu nové inšpirácie. Autorské ručne šité šperky dizajnérky Lucie Šimončič z aktuálnej jesennej kolekcie korešpondujú s mnohými podobami jesene.

skvost_2

Od slnečných žiarivých dní babieho leta cez melancholické hmlisté rána, až po naturálne obrazy pestrej prírody tak jedinečnej v tomto období. Rovnako tak brošne, náušnice a náramky sú vytvorené v originálnych farebných kombináciách a tvaroch. Základ tvorí jagavý Swarovski kryštál, ďalej perly a postriebrené, či pozlátené ľahunké korálky Miyuki. Výnimočný pocit z produktu vyšperkovaného v každom detaile umocňuje dôkladne navrhnutý dizajn packagingu, preto aj v podobe darčeka poteší každú kreatívnu dušu. Už si len správne vybrať Skvost do svojho šatníka, aby dodal povestný  šmrnc outfitom, a to v každom ročnom období. 

Toto obdobie má toľko nádherných farieb, že ich v mojom prípade neprekryje ani ranná hmla. Jeseň ma inšpiruje nielen farbami, ale aj pominuteľnosťou lístia, ktorého vôňu a šelest neprestanem mať nikdy rada,“ prezradila o inšpirácii dizajnérka Lucia Šimončič. Stotožňujem sa s myšlienkou udržateľnej módy a preferujem nadčasovú kvalitu. Sako alebo kabát tak môžem nosiť niekoľko sezón, aby mi však nezovšednel, variujem doplnky. Aj naše zákazníčky ma často príjemne prekvapia, ako dokážu brošne originálne kombinovať s outfitmi. Môžem potvrdiť, že Skvost vynikne na rifľovej bunde, trendovom predĺženom úplete, chlpatom svetri, elegantnom kašmírovom kabáte, či páperovej športovej bundičke,“ doplnila Lucia svoje tipy na kombinovanie outfitov s jesennou kolekciou Skvost.

Novú jesennú kolekciu Skvost nájdete v sieti predajní Moloko, Drobne Store, Concept Store  Diagram, alebo priamo na web stránke Skvost v e-shope: https://skvostjewellery.com/sk/eshop

Inšpiráciu ako nosiť a kombinovať Svost pri rôznych príležitostiach objavujte na Instagrame: https://www.instagram.com/skvost.jewellery/?hl=sk

skvost_1

Príbeh dizajnérky a koncept značky Skvost

Lucia Šimončič, dizajnérka a zakladateľka značky Skvost, vyrastala v tvorivom rodinnom prostredí niekoľkých generácií umelcov. To zásadne ovplyvnilo jej vlastnú cestu estéta. Študovala textil na súkromnej umeleckej škole v Bratislave, nasledovalo štúdium módy a šperku na prestížnej Raffles College of Design and Commerce v Sydney. Práve tu Lucia podľahla kúzlu tvorby šperkov a čaru ich subtílnej dokonalosti. Spojila zmysel pre tradíciu s citom pre súčasnú eleganciu a zrodil sa Skvost – autorský šperk, precízne ručne šitá brošňa charakteristická svojim tvarom a dizajnom. K vybudovaniu vlastnej značky viedla ešte neľahká cesta vyžadujúca si trpezlivosť a mnoho energie. Dizajnérka sa obklopila tímom profesionálov, úspešne sa módnemu svetu predstavila na prestížnom podujatí Fashion LIVE, odštartovala predaj cez vlastný e-shop a partnerské kamenné obchody, a taktiež značka v roku 2016 získala Národnú cenu za komunikačný dizajn. Dnes je značka Skvost etablovaná nielen na slovenskom trhu. Čaro charakteristických šperkov dizajnérky Lucie Šimončič už objavili zákazníčky takmer v celej Európe, ako aj na ďalších kontinentoch.

Každý šperk je vzácny originál. Pre výnimočné či každodenné príležitosti, keď žena potrebuje povestnú trblietku, aby vyzerala graciózne alebo oslňujúco. Brošne sú vyšívané z ľahunkých drahých korálok Miyuki, Swarovski kryštálov či perál a sú špeciálne navrhnuté tak, aby neťahali šaty. Unikátny kaleidoskop vytvorený z desiatok, dokonca stoviek farebných korálok, je vytvarovaný do perfektného tvaru rozety. Stupňovaný ligot, nádherné vzory a farebná snovosť sú navrhnuté so zámerom, že jediný element môže rozžiariť každú ženu. Koncept značky je inšpirovaný extravagantnou umelkyňou Grace Jones a ikonickou princeznou Grace Kelly. SKVOST je unikát svojho druhu: má šmrnc dnešnej popovej kultúry a noblesnú eleganciu starých čias. Je contemporary vintage. Dizajnérka Lucia Šimončič túži ukázať módnemu svetu ako znovu nosiť brošňu s gráciou à la Grace!

Aktuálne sa produktové portfólio šperkov Svost rozšírilo o unikátne náušnice, obojstranne nositeľné medajlóniky, ako aj extravagantné náramky. Dizajnérka pri ich tvorbe ostáva verná remeselnej zručnosti a každý model je ručne vyšívaným unikátom. Dizajn jednotlivých kolekcií vychádza z filozofie značky a inšpirácie, ktorú dizajnérka Lucia Šimončič nachádza aj v spätnej väzbe spokojných nositeliek jej autorských šperkov Skvost. www.skvostjewellery.com

Zdroj foto: Skvost

2 komentárov