Domáca pracovňa... (IV.)

...je pri viacerých druhoch povolaní nevyhnutnosťou... Pokiaľ o domácej pracovni ešte len uvažujete, ponúkame vám niekoľko drobných rád...

>> Móda >> Aktuálne >> Domáca pracovňa... (IV.)

V prípade, že je v byte či dome dostatok miestností, neváhajte a vytvorte samostatný priestor aj na "bežné domáce práce". Ocení ho každý člen rodiny a tiež pomocnica v domácnosti. Samostatný priestor, ktorý je určený na údržbu šatstva, obuvi a drobné reparácie rôznych predmetov má množstvo výhod: okrem toho, že uvedené činnosti možno vykonávať kedykoľvek, pričom nimi nie sú obťažovaní ostatní príslušníci rodiny, nie je nutné dbať v tomto priestore na úzkostlivý poriadok a činnosti možno kedykoľvek prerušiť bez okamžitého upratovania. Deti si v takejto pracovni môžu realizovať rôzne "výtvarné hókusy-pokusy" a, samozrejme, pohodlne a s prehľadom tu možno uskladniť aj všetky čistiace prostriedky a nástroje či drobnosti nakúpené do zásoby... Ostatné miestnosti sú vďaka tomu ušetrené od neprehľadného chaosu a preplnenosti.

Pracovňa určená na domáce a reparačné práce nemusí byť veľká, no ak niektorý z členov domácnosti napríklad šije a predpokladá sa, že bude v danej miestnosti tráviť viac času, nemal by v nej chýbať primerane veľký stôl, pohodlná stolička a rádio alebo menší televízor.

K nadštandardu pracovne daného typu patrí dvojitá výlevka a primerane veľký pracovný pult hneď vedľa nej. Na odkladanie vecí sú ideálne "všadeprítomné" kontajnery rôznych veľkostí na kolieskach a strategicky umiestnené sušiaky, ktoré možno vytiahnuť k stropu, čím sa uvoľní značná časť priestoru.

Prístup ku všetkým elektrickým prípojkám a prívodom vody musí byť čo najjednoduchší, najlepšie viacnásobný. Treba rátať s tým, že do domácnosti môže časom pribudnúť napríklad objemnejší mraziaci box, vodný filter či iný prístroj spájajúci sa s nejakým koníčkom.

Samostatná miestnosť určená na rôzne druhy prác v domácnosti výrazne zjednodušuje udržiavanie poriadku v byte a jeho celkové upratovanie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.