Miesta, ktoré si v kúpeľni nevšímame a mali by sme si

Kúpeľňa patrí k miestnostiam s najväčšou vlhkosťou. Pri nesprávnej starostlivosti a nedostatočnej údržbe tejto miestnosti nás časom môže prekvapiť nepríjemná pleseň. Tí, ktorí dlhodobo bojujú s plesňami v kúpeľni, dobre vedia, že neexistuje prakticky žiaden spôsob, ako sa jej úplne zbaviť.

bathroom 0319

Vlhkosť je potrebné po každom sprchovaní a kúpaní vypustiť z kúpeľne a práve preto vám odporúčame pozatvárať všetky interiérové dvere do ostatných miestností (najmä však do spálne) a otvoriť najbližšie okno k dverám do kúpeľne. Vlhkosť tak unikne von a vy sa vyhnete komplikáciám s plesňami. Viete, na aké miesta v kúpeľni by ste si mali dávať pozor a všímať si ich?

Miesto za uterákom na ruky a tvár

Uterák na ruky a tvár by sme mali meniť každý druhý deň. Vo väčšine domácnosti sa však mení raz za týždeň, a to pri sobotňajšom upratovaní. Uterák je potrebné ale meniť podľa potreby. Určite však mokrý uterák nenechávajte len tak visieť. Za mokrým uterákom sa môže držať vlhkosť, najmä v škárach medzi obkladačkami. Pri vymieňaní uterákov dôkladne tento priestor vyčistite a v prípade, že sa tam zráža vlhkosť, myslite na dôkladne utieranie tohto priestoru. Ak máte vešiaky na uteráky pri klasických bielych umývadlách, pozor na to. Stačí, ak pustíte vriacu vodu, para sa začne zrážať aj za uterákom.

Za košom na špinavé priadlo 

Do koša na špinavú bielizeň nikdy nedávajte mokrú a vlhkú bielizeň, vždy tam dávajte výhradne len suchú špinavú bielizeň. Vlhkosť sa môže hromadiť nielen v koši, ale aj za košom. Dávajte preto koše na špinavú bielizeň ďalej od steny a priestor za košom po sprchovaní dôkladne utierajte. Ak to nebudete robiť, časom by ste pri upratovaní kúpelne zistili, že sa vám za košom rozmnožila pleseň a napadla viacero škár medzi obkladačkami. 

Pri vodovodných batériách

Pri sprchovaní alebo umývaní rúk sa vám vždy podarí zamokriť vodovodné batérie. Voda však steká po celej ploche, preto si vždy poutierajte okolie sprchového kúta a vane a nezabúdajte ani na utieranie tesnenia vodovodných batérií. Ak ste si kúpili kvalitné termostatické batérie, o to viac by ste si ich mali chrániť. Sú to kvalitné vodovodné batérie, ktoré pri správnej starostlivosti vydržia aj tri desaťročia. Starajte sa preto o ne a dávajte si pozor, aby vám ich vlhkosť neznehodnotila.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.