Vytlačiť túto stránku

Dekorácia, ktorá dominuje našim stenám

Napísal KČ 29. január 2019

Už odpradávna si ľudia dekorovali príbytok peknými obrazmi. Kedysi zútulňovali jednoduché príbytky. Teraz dokonale prekrývajú nedokonalosti na stenách. Obrazy sú dekorácie, ktoré dominujú našim stenám. Vybrať si však tie správne môže byť pre niekoho veľký problém.

umeniesveta 19

Prispôsobenie štýlu bývania 

V akom štýle máte zariadenú miestnosť, do ktorej hľadáte nové obrazy? Pre vás možno zbytočná otázka, ale interiéroví dizajnéri ju nepokladajú za zbytočnú. Obrovské množstvo zobrazených motívov vás môže zneistiť a ľahko si tak kúpite obraz, ktorý sa vám síce na e-shope alebo na predajni bude páčiť, no akonáhle ho zavesíte, zistíte, že jednoducho nepasuje k ostatnému zariadeniu.

K minimalistickému štýlu bývania sa hodia jednoduché motívy, k industriálnemu si môžete pokojne dovoliť aj čoraz obľúbenejšie abstraktné vzory, či repliky známych diel. Abstraktné vzory nájdete hlavne v kategórii obrazov do obývačky.

Vyberajte podľa miestností

Nové obrazy vyberajte jednoznačne podľa miestností. Viaceré e-shopy zamerané na predaj nových moderných obrazov majú obrazy rozdelené nielen podľa autora, témy, štýlu, dominantnej farby, ale aj podľa miestností, do ktorých sa hodia. Ak práve teraz hľadáte jednoduché obrazy do kuchyne, hľadajte ich v kategórii obrazov do kuchyne. Nájdete tam obrazy skôr menších rozmerov a hlavne s prírodnými motívmi a potravinami. Motívy sušených kvetov, listov, kávových zŕn, plechoviek kávy a motívy prútených košov s ovocím a zeleninou sú najpredávanejšie motívy obrazov určených do kuchyne.

V kuchyni majte pár menších obrazov, ideálne nad jedálenským stolom a v jedálenskej časti. V obývačke si môžete dovoliť väčšie obrazy – odporúčame obrazy na plátne, poprípade fotomozaiku na plátne z vlastných fotografií. Ak preferujete skôr industriálny štýl, odporúčame výrazné farebné abstraktné vzory.