Okná sa sami neumyjú

Umývanie okien je jedna z najmenej obľúbených častí upratovania. Nemá ju rád takmer nikto a hlavne pri tom môže hroziť nebezpečenstvo pádu alebo iného zranenia. Nie každý má rád výšky a ak bývate na vyšších poschodiach, je potrebné dávať si pozor.

schutterstock_window21

Ak to ale prebieha tak, že máte jednu nohu na parapete a druhú na posteli alebo stoličke, ktovie, čo sa môže stať, hlavne ak pri jednom okne môžete stráviť aj pol hodinu. Našťastie sa pomoc takmer vždy nájde. A nie je kvôli tomu potrebné využiť služby upratovačiek v domácnostiach.

Rýchle a jednoduché

Skvelým riešením je čistič okien, ktorý zrýchli čas pri umývaní okna výrazne. Ide o jednoduché zariadenie, ktoré funguje ako vysávač pre mokré povrchy. Špeciálna stierka na prístroji má na sebe gumový nadstavec a vodu tak ľahko zachytáva priamo do nádrže vo vnútri. Vďaka tomu čistič zanecháva krásne čisté a lesknúce okná po rýchlom prejdení prístroja. Preto môžete ísť rýchlo aj na ďalšie okno a všetky v byte alebo dome máte hotové možno aj o polovicu skôr ako bežne. Takže nebudete ani zbytočne balansovať vo výškach, ktoré by vám mohli privodiť nejaký závrat. Ide o akýsi mop, ktorý je ale samozrejme určený na okno a nie na podlahu.

Oplatí sa si ho kúpiť?

Už predošlé výhody sú skvelé, ale ak by to ešte nestačilo, tak je tiež šetrný k pokožke rúk. Ak niekto často umýva saponátom alebo inými prostriedkami riad či podlahu alebo okná, môže sa mu dočasne alebo aj trvalo poškodiť pokožka. Nie každý používa rukavice. Predsa len pri upratovaní trochu zavadzajú. Používať ho zvládnu aj staršie osoby, čo je práve jedno z najväčších pozitív. Aj keď ide o stroj s trochu vyššou cenou, treba sa pozerať aj na to, že by sa nemusel používať len na čistenie okien, ale aj na zrkadlá v celej domácnosti, sprchové kúty, sklenené stoly, dvere alebo obklady či zimné záhrady, ktoré je naozaj zložité čistiť. Ide teda o skvelý multifunkčný prístroj.

Zdroj obrázka: Tinatin / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.