Aké problémy môžete mať, ak bývate v panelákovom byte?

Bývanie v paneláku je pre mnohé rodiny najlepšie bývanie. Tým, že ale na Slovensku sa nové bytové domy nestavajú tak, ako v zahraničí, väčšina panelákov je postavených ešte v 70. rokoch minulého storočia. Tým, že sa používali úplne technológie a materiály, ako dnes, môžu mať rodiny žijúce v takýchto panelákových bytoch problémy.

shutterstock_chodba21

Aké problémy môžete mať, ak bývate v panelákovom byte?

Problémy s akustikou

Problémy s akustikou trápia ľudí v moderných stavbách, ale aj v panelákových bytoch. Ak máte problémy s akustikou, zavolajte si firmu, ktorá vám vyrieši problémy s priestorovou akustikou. Pomôcť vám môže najkvalitnejšia akustická pena, ktorá je vhodná práve pri zvyšovaní nepriezvučností konštrukcií.

Vyriešením problému s priestorovou akustikou dosiahnete výrazne pokojnejšiu atmosféru v byte, omnoho vyššiu zrozumiteľnosť reči a hlavne prirodzenú farbu zvuku bez zbytočnej tvrdosti.

Šírenie zvuku cez steny

Slabé konštrukcie, ktoré sa používali, spôsobujú problémy so šírením zvuku. Dupot, hlasné zvuky, ale aj konverzáciu počuť cez steny vo viacerých panelákoch.

V panelákovom byte sa môžete preto stretnúť aj so šírením zvuku cez steny. Odporúčame vám pouvažovať nad odhlučnením bytu. Pomôcť vám môže napríklad aj Hobra. Jedná sa o vyrovnávací podklad pod dosky, ktorých úlohou je zvýšiť účinok odhlučnenia celej kontaktnej konštrukcie.

Prehrievanie bytu

Ak bývate v panelákovom byte, ktorý je nezateplený, v lete môžete mať problém s extrémnym prehrievaním interiéru. Pomôcť v tomto prípade môže jedine zateplenie paneláka. Znížiť teplotu v lete si ale dokážete kvalitným tienením a dobre tesniacimi oknami.

Panely na nezateplených panelákoch sa veľmi rýchlo nahrievajú a ani pár chladnejších dní neprinesie úľavu. Prakticky celé leto sú panely paneláka nahriate, čím dvíhajú aj teplotu v interiéri bytu.

Zdroj obrázka: Autor: Followtheflow  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.