Žehliaca doska

...môže žehlenie výrazne zjednodušiť alebo aj nepríjemne skomplikovať. Venujte jej preto pri kúpe dostatok času a pozornosti.

>> Móda >> Aktuálne >> Žehliaca doska

Vyvoláva vo vás žehlenie znechutenie až prudký odpor? Skúste revidovať kvalitu svojho "žehliaceho vybavenia" a zvážte kúpu modernej žehliacej dosky. Zamerajte sa pritom na nasledovné:
1. Vyberte si žehliacu dosku z ľahkého kovu - uľahčuje to celkovú manipuláciu a uskladňovanie (zasunutie, zavesenie).
2. Porovnávajte pri výbere dosky odkladacie plochy na prádlo a držiaky na žehličku - držiaky sú väčšinou z chrómu alebo nerezu, luxusnejšie typy žehliacich dosiek majú na odkladanie žehličky pohodlnú silikónovú podložku.
3. Informujte sa o jednej z najväčších vymožeností moderných žehliacich dosiek - paropriepustnosti.
4. Pri výbere poťahu uprednostnite teflónový povrch - "zabudnutá" žehlička na nej nenarobí toľko škody, ako na doske potiahnutej bavlnenou látkou.
5. Všimnite si, či má doska vlastnú elektrickú zásuvku a vodiaci kábel (prípadne tiež držiak, ktorý zabezpečuje, aby kábel žehličky pri žehlení neprekážal).
6. Pokiaľ patrí žehlenie k vašim najneobľúbenejším činnostiam, vyberte si dosku, ktorá túto prácu maximálne zjednoduší. Existujú napríklad typy žehliacich dosiek, na ktorých možno žehliť aj kusy väčších rozmerov bez prekladania; inou vymoženosťou je špeciálne tvarovanie dosiek (jedna strana je určená na žehlenie košieľ, druhá strana na žehlenie sukní, nohavíc a detských odevov).
7. Nezabudnite na doplnky: t.j. rukávnik a špeciálnu stoličku, ktorá aspoň čiastočne eliminuje únavu pri žehlení.

Tip: Rozhodne na sebe nešetrite a odložte muzeálne typy žehliacich dosiek tam, kam patria, vyplatí sa to.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.