Vytlačiť túto stránku

Bývať osamote má svoje výhody, aj nevýhody

Napísal femme 03. jún 2019

V istom veku sa každý človek rozhodne, že je čas začať bývať mimo rodičov. V dnešnej dobe sa vek odchodu od rodičov, do vlastného, alebo prenajatého byty zvyšuje. U rodičov je zabezpečený luxus, a preto najmä muži ostávajú bývať s rodičmi, čím ďalej, tým dlhšie. 

otazniky ludia19

Každý má svoje dôvody, prečo býva, tak či onak, ale ak sa už rozhodnete, že je čas, treba sa zamyslieť nad tým, či pôjdete bývať s kamarátmi, partnerom, alebo osamote. Väčšinou sa jedná najmä o finančnú stránku. Ak však máte dostatok prostriedkov, môžete rozmýšľať nad kladmi, aj zápormi spoločného bývania, alebo bývania osamote.

Spoločné bývanie

Ako už je vyššie spomínané, tak spoločné bývanie je ekonomickejšie. Taktiež so sebou prináša mnoho zábavy a spoločne strávených chvíľ. 

Či už bývate s partnerom, alebo s kamarátmi, určite sa netešte na to, že budete mať súkromie a že si budete môcť robiť čo chcete. V spoločnej domácnosti musíte brať ohľad na druhých, musíte sa podieľať na domácich prácach, nakupovaní, varení a spoločnom zveľaďovaní príbytku. 

Takéto bývanie so sebou však prináša aj mnoho dobrého. Nikdy sa nebudete cítiť osamote, zo začiatku to bude samá party, môžete sa vždy s niekým porozprávať, spoločne si objednať jedlo, alebo vyraziť do baru. 

Bývanie osamote

Ak sa rozhodne bývať osamote, tak sa môžete tešiť na mnoho nového a nepoznaného. Doteraz ste bývali u rodičov, alebo s kamarátmi a zrazu sa vám otvára nový svet, kde budete pánom vlastného domu. 

Môžete sa tešiť na súkromie, môžete si robiť čo chcete, kúpeľňa bude vždy voľná, čo si dáte do chladničky, to tam na druhý deň bude a ak si necháte špinavé ponožky strede miestnosti, tak vám nikto nebude nadávať. Tiež je to čas na to, aby ste spoznali seba samého, utriedili si myšlienky, prišli na nové záľuby, alebo spoznali nových ľudí. 

Časom vám ale môže začať chýbať spoločnosť, večer pred televízorom sa môže zrazu zdať nudný, keď nemáte s kým komentovať filmy. Taktiež varenie pre jedného môže časom spôsobiť, že vás to prestane baviť a začnete si jedlo objednávať.

Ak sa cítite osamote, zavoláte kamarátov, alebo ak naopak máte všetkých plné zuby, tak sa zavriete do vlastne izby. Obidva spôsoby bývania majú svoje pozitíva aj negatíva. Všetko sa dá ľahko zvládnuť.