Pasívne domy...

Napísal Paperlife 20. február 2013

... sú cenovo dostupné a vhodné aj pre alergikov a astmatikov, ich kvalitu a úspornosť potvrdzuje aj záujem budovania nízkoenergetických stavieb v zahraničí.


Najväčší slovenský výrobca nízkoenergetických a pasívnych domov ForDom v roku 2012 zrealizoval 33 stavieb oproti 27 stavbám v roku 2011. Viac ako tretina tržieb pochádza  z exportu do Rakúska.

Rozhodujúce dôvody pre stavbu pasívneho domu sú dostupná cena, krátka doba dodania stavby, ekologické materiály a nízke mesačné náklady.
Hlavný výrobný program tvorí výstavba typových energetických  pasívnych rodinných domov ECOCUBE, ktorých doteraz postavila 20.
Za dostupnú cenu - od 108 000 Eur, dostane majiteľ už za 4 mesiace od začatia výstavby, dom z ekologických materiálov, ktorý sa vyznačuje nízkou energetickou náročnosťou. Celkové náklady na bývanie dosahujú iba 40 až 60 eur mesačne a táto suma zahŕňa vykurovanie, chladenie, ohrev TUV a spotrebiče v domácnosti.


Stabilná klíma a antialergická cirkulácia vzduchu
Pasívny dom sa vyznačuje vysokým komfortom, v zime je v ňom príjemne teplo a v lete chladno, so stále privádzaným čerstvým vzduchom, vhodný aj pre alergikov a astmatikov. Vetranie s rekuperáciou dodáva čerstvý vzduch v chladných a teplých mesiacoch, bez potreby otvárania okien. Malé tepelné čerpadlo zem - voda sa stará o teplú vodu a tepelnú pohodu stenovým vykurovaním.


Materiál a typy domov
ECOCUBE je postavený z ekologických materiálov, predovšetkým z dreva a izolačných materiálov. Pri výstavbe sú, ako akumulačná vrstva, použité nepálené tehly, hlinené omietky a ako izolačná vrstva sa používa aj ovčie rúno. Zákazník si môže zvoliť rôzne veľkosti typových montovaných domov a dispozičné riešenia, spomedzi niekoľkých produktových radov. Napríklad ECOCUBE+ má väčšiu obytnú plochu pre viacčlenné rodiny, ECOBASE je menší prízemný bungalov vhodný zvlášť pre seniorov, ECOTWIN je dvojdom vhodný aj pre menšie pozemky, ECORAD je v radovej zástavbe, vhodný pre developerov.

Foto: mojpasivnydom.sk

Viac informácií je na www.mojpasivnydom.sk

Benefity
,,Ďalšou výhodou je pevná cena výstavby. Za dostupnú cenu, už od 108 000 Eur vrátane DPH, podľa výpočtu PHPP (Passive House Planing Package), dostane zákazník v akomkoľvek ročnom období hotový dom ,,na kľúč“.   PHPP je prehľadný projekčný nastroj vyvinutý pre projektantov a architektov. Tento program je určený na podrobný výpočet parametrov energeticky pasívneho domu. Zo zadania vstupných údajov vypočíta tepelnú stratu a vykoná výpočet energetickej bilancie objektu. Každý dom sa týmto nástrojom individuálne prepočítava podľa lokality a orientácie na svetové strany. Preto vieme určiť celkovú ročnú spotrebu na vykurovanie. Aj vďaka kvalitným izoláciám ISOVER vieme garantovať nízke mesačné náklady na energie“, upozornil B. Kuzma.

ForDom, s.r.o., Zvolen je najväčším slovenským výrobcom a dodávateľom nízkoenergetických a pasívnych montovaných rodinných domov celostenovej konštrukcie v SR.

Viac informácií je na www.fordom.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.