Očista pre hostí

Napísal Simona Klérková 08. október 2012

Hosťovské WC a kúpeľňa sa  už dávno nepovažujú za luxus. O to viac, ak máte veľa priateľov a radi s nimi trávite čas aj u vás doma.


Priestor vyhradený len pre ich osobnú očistu vám umožní „ustrážiť“ si vašu „trinástu komnatu“ pred zrakmi hostí, im ponúkne pohodlie, adekvátny priestor na očistu a možnosť utiahnuť sa do ústrania.

Priatelia až za hrob, ale...
Hosťovské WC alebo WC s kúpeľňou prakticky poslúžia, ak sa u vás doma „premelie“ veľa ľudí, ktorí ostávajú aj na noc, a teda potrebujú okrem bežného „prepudrovania nosa“ absolvovať aj rannú a večernú očistu. Vyhnete sa tak poradovníku pri rannom umývaní zubov či večernej sprche. Navyše, vy máte v kúpeľni váš „systém“, ktorý nemusí vyhovovať návšteve. A hostia zas iste netúžia poznať vás až po korienky vlasov zachytených na umývadle, nemusia poznať značku vašej zubnej pasty, vidieť plný kôš na bielizeň a sprchovať sa za hukotu automatickej pračky. Hosťovské WC a kúpeľňa majú aj reprezentatívnu funkciu – ak ich zariadite funkčne, ale s patričnou dávkou dobrého vkusu, iste to každá návšteva ocení.

Vkusne zariadený minimalizmus
Hosťovské WC a toaleta spravidla nemávajú veľkú metráž. Aj tak sa však dá – ak ju naozaj vhodne architektonicky využijeme – zariadiť tak, aby lahodila oku, poslúžila svojmu účelu a aj hosťom bolo dopriate nadštandardné pohodlie. Centrom je miesto očisty – malé, ale prakticky riešené umývadlo s batériou, toaleta, sprchový kút. Základnú výbavu doplňte kúpeľňovým nábytkom. Stačí pár poličiek, skrinka pod umývadlo. Oceníte stavebnicový systém, ktorý svojou variabilitou vyhovie akémukoľvek priestoru. Kúpeľňový nábytok zútulní miestnosť  a hostia si budú mať kde uložiť uteráky a osušky, zubnú pastu a kefky, šampón, sprchový gél, mydlo, voňavku, dámy svoje šminky. Trendom posledných rokov je ponúknuť hosťom na hosťovskej toalete a v kúpeľni pohodlie a útulnosť ako v ostatných izbách u nás doma. Preto nezabudnite ani na bytové doplnky, ktoré vás vystihujú a hostí pohladia po duši. Pár kníh v príručnej knižnici, zarámované fotky, nevtieravý obraz, rastlinka, ktorej sa vo vlhkom a teplom prostredí kúpeľne darí... Veľa spraví aj originálna maľovka na stenách či pár sviečok.

Miš-maš alebo vkus na kľúč
Dôležité je myslieť na zariadenie v jednotnom štýle. Žiadna návšteva netúži prísť do kúpeľne, ktorá sa podobá na sklad starých „barabizní“. Pri zariaďovaní si buď môžete obehať rôznych predajcov a dokopy „pozliepať“ to, čo nájdete, alebo zalistovať v katalógoch renomovaných výrobcov kúpeľní, ktorí ponúkajú vo svojom sortimente aj hosťovské kúpeľne a WC.

Napríklad expert na výrobu kúpeľňových armatúr z nemeckého mestečka Menden – značka Kludi – spolupracuje aj s lifestylovými značkami Esprit a Joop! – aby ponúkla pre hostí svojich zákazníkov to najlepšie. Kompaktné, variabilné, nápadité, vysoko kvalitné svojím spracovaním a funkciami, a s nenapodobiteľným espritom – také sú kúpeľne, ktoré nájdete v ponuke.

Foto: Kludi

Tri hosťovské kúpeľne v edícii Esprit home bath concept pod názvami Colour Splash, Bright BazaarSelected Nature sú vystavané na princípe skladačky, vďaka čomu si doma vytvoríte kúpeľňové a WC riešenie priamo na mieru s možnosťou neskôr zostavu kedykoľvek dopĺňať a rozširovať.
Sú na výber v troch veľkostiach
small pre kúpeľňu s veľkosťou 2 m2, medium pre kúpeľňu s rozmermi 2,5 m2large pre 3 m2 kúpeľňovej plochy. Centrom kúpeľne je nástenný modul pre umývadlo a batériu. Spodnú skrinku si môžete naaranžovať ako jedno- alebo dvojdielnu. Nápadité je aj zaoblené krištáľové zrkadlo. Hravosť a kreativitu podnecuje policový systém, ktorý si vyskladáte podľa chuti vo veľkosti S (dvojdielny set), M (tri policové moduly) či L (šesť políc) do tvaru písmen O, C alebo z nich vyčarujete tradičnejšie lineárne usporiadanie.

Viac informácií o hosťovských kúpeľniach Esprit a Joop! od Kludi nájdete na www.kludi.sk

V spolupráci so značkou Kludi.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.