Správne vetranie

Dôkladné vetranie domácností je nevyhnutné pre naše zdravie ako v lete, tak aj v zime. Správnym vetraním redukujeme výskyt znečisťujúcich látok a baktérií v našom okolí.


Čerstvý vzduch tiež zabraňuje nadmernej vlhkosti a výskytu plesní v našom dome.
Spoločnosť OKNOPLAST prináša tipy ako správne vetrať a prečo je to dôležité.

"V súčasnosti sa vyrábajú iba okná a dvere, ktoré bezchybne tesnia a majú najnižší možný koeficient prestupu tepla - Uw. Preto je nevyhnutné montovať na okná prídavné vetracie prvky, ktoré zabezpečujú výmenu vzduchu v miestnosti,“ uviedol Peter Grocký, obchodný manažér spoločnosti OKNOPLAST.

Vlhkosť - nepriateľ zdravia
Opakujúce sa prechladnutia, bolesti v krku a bolesti hlavy sú príznaky, ktoré môžu naznačovať, že vo vašom dome je príliš vysoká vlhkosť. Aby bolo v miestnosti zdravé a príjemné prostredie, mala by vlhkosť dosahovať hodnotu od 35 % do 50 %. No ak je vzduch vo vašej domácnosti príliš vlhký, na stenách vašej domácnosti sa môžu začať tvoriť plesne alebo huby. Nielenže je tento stav neestetický, ale aj nebezpečný pre naše zdravie. To nie je všetko - Vaša domácnosť môže začať zapáchať zatuchlinou. Vetráky umožňujú udržiavať správnu úroveň vlhkosti. Zvykne byť montovaný v hornej časti okna – v ráme (mimo vzduchu) a v krídle (ktorého úlohou je regulácia zvnútra).

Viete, aké vetranie si vybrať?
„Keďže na trhu existujú rôzne vetráky, predtým, než si jeden z nich kúpite, mali by ste zvážiť, kde ho chcete montovať. V závislosti od vlhkosti vzduchu, pre udržanie vhodného prostredia sú potrebné rôzne úrovne prúdu. V ponuke našej spoločnosti máme vetráky Aereco a Ventair, ktoré môžu byť zvolené v závislosti od typ objektu, kde ich chete montovať“ uviedol Peter Grocký.

Aereco je hygroskopický vetrák, ktorý kontroluje vlhkosť automaticky. V prípade zvýšenia koncentrácie vlhkosti samostatne zvyšuje prúdenie vzduchu, čím vysušuje miestnosť alebo naopak pri zníženej vlhkosti znižuje prúdenie vzduchu. Je k dispozícii v bielej, hnedej a v karamelovej farbe.

Vetráky Ventair zabezpečujú konštantné prúdenie vzduchu bez ohľadu na zmeny vlhkosti a zmeny tlaku vnútri a mimo miestnosti. Spravidla je zadávané užívateľom, nie je automatické a umožňuje nám používať ich v kuchyni alebo v kúpeľni, príp. v miestnostiach, kde sa používa otvorený oheň, pochádzajúce napríklad z plynového sporáka alebo rúry. V ponuke je v bielej av hnedej farbe.

Vďaka správnemu vetraniu sa budete cítiť lepšie, nebude Vás bolieť hlava, bude sa Vám lepšie spať a nebude Vás obťažovať ani hluk z ulice, smog či prach. Môžete si vybrať to správne riešenie pre vašu domácnosť.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.