Štýlová kúpeľňa...

Časy, keď ste si pri zariaďovaní kúpeľne mohli vyberať len medzi kachličkami a linoleom, sú už preč. V kúpeľni to totiž ide aj bez kachličiek.


Ak túžite po prirodzene hrejivom a príjemnom povrchu, doprajte si napríklad drevo. Nie však hocijaké. Siahnite len po takom, ktoré je uspôsobené na vyššiu vlhkosť vzduchu a častý kontakt s vodou. Najvhodnejšie sú tropické dreviny, ktoré sú na výkyvy vlhka zvyknuté.

Opatrní by ste mali byť tiež v prípade, že sa rozhodnete pre laminát. Nie každý druh je totiž vhodný na použitie do vlhkejších priestorov. Preto sa ohliadnite vode odolnom type laminátu. Určite si však nechajte poradiť od predajcu, aby ste predišli nechcenému znehodnoteniu.

Stále veľmi obľúbené sú tradičné dlaždice. Sú odolné voči vode, ľahko sa udržiavajú a z ich širokej ponuky si vyberie každý. No na dotyk pôsobí dlažba chladno a za mokra sa šmýka. O niečo náročnejšia je tiež údržba špár, ktoré pri použití bieleho odtieňa neraz zožltnú. Na druhej strane je však hygienická a veľmi dobre vodí teplo, čo zase oceníte pri podlahovom vykurovaní.

Alternatívnym riešením pre kúpeľne je tiež vinylová podlaha. Vďaka svojim vlastnostiam môže krytina veľmi dobre konkurovať nielen klasickým podlahám z PVC, ale tiež laminátu. Vinyl dobre odoláva vlhkosti, a zároveň pri výbere môžete experimentovať, vďaka množstvu dekorov na trhu. Kolekcia DESIGNline Connect Bacana a Laguna ponúka 24 dekorov s reálnou štruktúrou drevín, zrezanými hranami, zámkovým spojom Uniline, s možnosťou kladenia na podlahové vykurovanie. Mnohí sa rozhodujú pre vinyl najmä z dôvodu ľahkej údržby a hygienickosti. A čo oceníte v kúpeľni zrejme najviac, nemá šmykľavý povrch a príjemný je aj kontakt s bosou nohou.


Foto kúpeľne: DESIGNline, výrobca Windmöller Flooring GmbH

Článok bol pripravený v spolupráci s firmou KPP SK.

Pre ďalšie informácie o podlahových krytinách navštívte www.kpp.sk alebo www.1floor.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.