Trendy bývania

Najnovšie trendy sa nesú na vlne tvorivosti, ktorá sa inšpiruje modernou i klasikou, v luxusnom aj v eko štýle.


Dôraz sa kladie na kvalitu, ekologické požiadavky, rustikálnu autentickosť a celý dojem dotvárajú rafinované detaily. Ekologické vnímanie a kvalita sa prejavuje na produktoch, ktoré nemajú už charakter masovej výroby, ktorá často prichádzala s nekvalitným vypracovaním. V súčasnosti majú prednosť kvalitné výrobky s dlhšou životnosťou. Jeden zo štýlov uprednostňuje Eko luxus, v ktorom návrhári kombinujú prírodné a zemité farby, v nepravidelných štruktúrach na jemných materiáloch. Tento štýl je kompromisom, medzi nadmerným konzumom a minimalizmom.

V podobnom prírodnom ladení, je aj druhý dizajnersky štýl, ktorý navyše spája prírodu s novými technológiami. Odráža sa to na prirodzene zaoblených tvaroch bytových doplnkov (pohovky, skrine, poličky, svietidlá ...). Materiály (závesy, poťahy, tapety ...) pôsobia mäkko aj vďaka prírodným vláknám, majú antibakteriálnu úpravu a bývajú obohatené napríklad o aloe vera. Tento smer, sa radí medzi mestský štýl vo sviežich farbách v kombinácii s tmavšími dymovými tónmi.

Živé farby a dizajn v jednoduchých geometrických tvaroch uspokojí tých, ktorí sa neboja experimentovať vo vlastnom byte. Uplatnia sa trojrozmerné efekty vzorov, vytvárajúce efekty kaleidoskopu. Prirodzene sa spájajú klasické materiály dreva a kože s plastom. Celý vzhľad dotvárajú kombinácie neónových farieb s neutrálnymi tónmi. Nakoniec trendy potešia aj tých, ktorí s radosťou spájajú moderné prvky so starými predmetmi, ktoré už majú čo to za sebou. Vzhľad umocňujú sýte farby (červená, bordó, modrá, strieborná ...) v rôznych kombináciách.




.





Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.