Bytový textil

Kuchyňa, spálňa a kúpeľňa sú miesta, kde sa uplatní textil, aby ste boli aktuálne, femme pre vás pripravila novinky.

 
Kuchyňa
Obrusy a stolné predstieranie  dotvárajú celkovú atmosféru stolovania a jedálensky servis býva súčasťou jednotného  štýlu. Na textile, porceláne a skle sa objavujú rovnaké motívy a farebné kombinácie. Vyhľadávané sú opäť luxusné damaskové obrusy a vyšívané obrúsky.  Stolná bielizeň  sa nesie vo veselých farbách, rozmanitých materiálov s fantastickými vzormi.  Uplatňujú sa rôzne povrchy a techniky.  Ustupuje sa od minimalizmu a žiadané sú výšivky, čipky na žakaroch i damaškoch a potlače na ostatných  materiáloch.  Obľúbené zostávajú  súpravy  prestieraní, tzv. behúne, ktoré sa kombinujú s obrúskami. Aby sa docielil efektný vzhľad dochádza okrem kombinovania aj k vrstveniu materiálov.

Farby
Aktuálne sú teplé tóny farieb červenej, oranžovej a pink v kombináciách so žltými a zelenými tónmi. Pokojnejší štýl predstavujú tóny hnedej, pieskovej, béžovej a levanduľovej. Luxusný vzhľad umožňuje stále aktuálna biela farba, s ktorou je možné kombinovať zemité tóny alebo výraznejšie farby. 

Materiál
Nové materiály sa vyznačujú jednoduchou údržbou a vypaľovanými vzormi na lane či zmesi s ľanom, bavlne a ripsu. Navyše stolná bielizeň určená na vonkajšie použitie, má špeciálnu vrstvu odolnú proti dažďu. 

Posteľná bielizeň
Biela farba si stále zachováva svoje  výsostne postavenie a hneď za ňou nasledujú sýte púdrové tóny a chladné, metalicky pôsobiace odtiene. Kontrast zohráva dôležitú úlohu, vznikajú kombinácie bielej farby s výraznými tónmi, čiernou a sivou, spájajú sa rôzne materiály a uni tkaniny s podtlačou.  

Vzory
V obľube sú ornamenty, ktoré sa miešajú s grafickými, geometrickými a florálnymi motívmi. Ku klasickým ornamentom sa pridávajú opulentné ornamenty, kašmírové slzy, výšivky a krajky, a to všetko navodzuje  pocit luxusu. Presadzujú sa florálne motívy v rozmanitých tvaroch, návrat k  „ starodávnemu“ vzhľadu  umožňujú motívy narcisov, tulipánov, lúčnych kvetín a mimóz.  Na druhej starne stoja  veselé motívy harlekýnskych vzorov, prúžkov a bodiek. 
 
 
 
Uteráky a župany
Pre dokonalé zladenie vášho interiéru výrobcovia ponúkajú  rovnako zladenú posteľnú bielizeň s uterákmi, osuškami a kúpacím plášťom. Textil vytvára farebný akcent kúpeľne. Uteráky a osušky vďaka kvalitným materiálom sú mimoriadne savé, mäkké a maximálne príjemne na dotyk. K obľúbeným materiálom patrí vysoko kvalitná bavlna, ušľachtilý ľan, Tencel a Modal. 
Farebná paleta sa mieša hlavne zo svetlo hnedých a béžových tónov, sem tam sa objavujú  aj výrazne sýte farby červenej, žltej a nesmie chýbať ani neutrálna biela farba. 
Textil do kúpeľne uzatvárajú doplnky  (predložky a sprchovací záves), na ktorých sa opakujú motívy, vzory a farby z uterákov a osušiek. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.