Staviate dom? Vášmu životnému štýlu prispôsobte aj jeho pôdorys

Ľudí, ktorí sa rozhodli bývať v rodinnom dome, môžeme z hľadiska toho ako sa k svojmu domu „dopracujú“, rozdeliť na tri skupiny. Prvá jednoducho kúpi dom, v ktorom pred nimi niekto býval alebo ho niekto dokončil za účelom predaja. V prípade, že ste sa rozhodli stavať, sú tu ešte dve možnosti.

shutterstock_dom_rodina1121

Ak si chcete všetko navrhnúť podľa seba, čaká vás množstvo rozhodnutí

Môžete si podobu vášho nového domu vybrať z návrhov, ktoré vám ponúkne stavebná firma. Druhá možnosť je, že si všetko navrhnete podľa seba (samozrejme tak, aby to bolo architektonicky možné). S tým je pochopiteľne najviac práce, ale vo výsledku tak získate domček (alebo kľudne domisko) presne podľa vlastného vkusu a predstáv.

V takom prípade však musíte myslieť úplne na všetko. Bungalov alebo viacposchodový dom? Bude sa dať dovnútra vojsť len cez jedny kvalitné plastové vchodové dvere alebo prepojíte napríklad obývačku s terasou dverami v štýle francúzskych okien?

Radi trávite čas pokope alebo preferujete vlastné súkromie? 

A to nehovoríme o interiéri. V ňom nejde len o „drobnosti“, akými môže byť výber dizajnových interiérových dverí, vhodných podláh, farieb stien a zariadenia jednotlivých miestností. Dôležité je zamyslieť sa aj nad vašim životným štýlom, ktorý môže mať veľký vplyv nielen na zariadenie, ale dokonca aj na pôdorys vášho domu.

Neveríte? Zjednodušene môžeme domy rozdeliť na tie, ktoré majú veľké otvorené priestory a na možno „tradičnejšie“, keď sú všetky miestnosti striktne oddelené. Ak ako rodina radi trávite voľný čas spolu, vhodné budú práve otvorené riešenia. Ak uprednostňujete každý väčšie súkromie, rozhodne návrh vášho domu vyžaduje, aby každý mal nejakú svoju „zašiváreň“.

Ideálny dom si rozhodne nenavrhnete za jeden večer. Ak si však dáte záležať, získate jedinečnú domácnosť, ktorá bude presne odrážať váš vkus a potreby. A v takej sa zaručene budete cítiť najlepšie.

Zdroj obrázka: Autor: Halfpoint / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.