Obývačka ako vaša spoločenská miestnosť

Rôznych miestností v byte či dome je dosť, no v ktorej najčastejšie trávite spoločný čas ako rodina? Väčšinou sa vo všetkých domácnostiach stretávate s členmi vašej rodiny v obývačke, ktorá je tým najzaujímavejším centrom diania.

Tu sa riešia problémy, vedú dôležité dialógy, čítajú zaujímavé knihy, pozerajú spoločne filmy alebo hrajú spoločenské hry. Preto by vybavenie obývačky malo byť na tej najvyššej úrovni.

Obývačka je ako taká vaša spoločenská miestnosť, kde sa schádza rodina, ale aj usádzajú návštevy. Preto zrejme túžite po tom, aby na prvý pohľad zaujala dizajnovo, no zároveň, aby pôsobila útulne a vyžarovala teplo domova, a v neposlednom rade, aby bola praktická s dostatkom úložného priestoru a miesta na sedenie pre každého. Ako to všetko ale zabezpečiť? Kvalitný nábytok je prioritou, na ktorý by ste mali dať najväčší dôraz.

shutterstock_3011

Zdroj obrázka: Photographee.eu / Shutterstock.com

Sedenie ako v bavlnke

Určite sa vám nie raz stalo, že ste u niekoho doma, na chate alebo v nejakom podniku sedeli na pohovke, ktorá nebola ani trochu príjemná a museli ste dlho hľadať polohu, čo by vám vyhovovala. Je veľmi nepríjemné sedieť na sedačke s nepohodlnou výplňou či neergonomickým tvarom opierkovej časti. Takú k vám domov predsa nechcete! Vami zvolená sedačka má poskytnúť pohladenie pre oko a komfort pre telo.

Každý od svojej sedačky očakáva niečo iné. Niekto potrebuje v domácnosti, aby mala úložný priestor, ďalšiemu sa hodí rozkladacia pohovka pre vytvorenie extra lôžka a iný chce viacero kusov ako komplet. Nech sa rozhodnete akokoľvek, nepodceňujte jej kvalitu. Na vlastnej pohovke trávite dostatok času, preto by mala byť prioritou jej dlhá životnosť a pohodlie pri sedení. Rozkladacia pohovka sa môže hodiť aj v prípade, že si pri dobrom filme radi ľahnete, nemusíte na nej vždy len prespávať. Pred finálnou kúpou je vhodné si daný typ pohovky aj otestovať.

shutterstock_3011_1

Zdroj obrázka: Photographee.eu / Shutterstock.com

Návrat do minulosti

Pri zariaďovaní interiérov sa v dnešnej dobe čoraz viac ľudia vracajú k štýlom, aké boli moderné v minulosti. Len zoberte do úvahy vintage či retro dizajn, pri ktorých nemusíte mať celé miestnosti, čo vyzerajú ako z minulého storočia, no nápadito zvolený jeden či dva kúsky vyniknú a dodajú miestnosti šmrnc. Zvoliť môžete napríklad retro tv stolík, ktorý je praktický, využijete ho v každej obývačke a dokážete ho skombinovať aj s ďalšími modernými kusmi nábytku. Ak máte doma televízor, tak tento stolík nájde uplatnenie a všimne si ho každý, kto k vám vstúpi do obývačky.

Okrem retro tv stolíkov v typickom čistom drevenom vzore či s tradičnými bielymi dvierkami sú obľúbenými aj jednomiestne kreslá na čítanie, ktoré sú pohodlné, majú skvelý retro štýl a zamilujete si sedenie v nich so zaujímavou knihou v ruke. Doplňte ich o taburetku na vyloženie nôh a svoj ideálny kútik, kde sa po náročnom dni presuniete do iného sveta, máte hotový!

Miesto na vaše drobnosti

V obývačke pri posedení s ďalšími ľuďmi alebo pri bežných aktivitách si nepochybne uvedomujete potrebu odkladacieho priestoru na všetky vaše drobnosti. Riešením môžu byť konferenčné stolíky, ktoré nezaberajú priveľa miesta, môžete ich kedykoľvek presunúť, ale za to vám poskytnú plochu na odloženie šálky kávy, knihy, novín, telefónu či krému na ruky. Zmestia sa naň všetky dôležité malé veci, ktoré v obývačke potrebujete. Niektoré konferenčné stolíky môžete vybrať aj so spodnou poličkou pre viac priestoru.

shutterstock_3011_2

Zdroj obrázka: Followtheflow / Shutterstock.com

Cíťte sa vo vašej obývačke čo najlepšie a doprajte to aj ostatným členom vašej domácnosti. Keď sa všetci v tejto vašej spoločenskej miestnosti stretnete, ubezpečte sa, že každý má to svoje pohodlie a nikomu nič nechýba.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.