Vytlačiť túto stránku

Povinná výbava domácej pracovne

Napísal KČ 16. január 2019

Súčasťou väčšiny slovenských domácnosti sú aj domáce pracovne. Väčšinou ich máme v spálni, čo viacero odborníkov kritizuje, pretože negatívne vplývajú na náš cirkadiánny rytmus. Čo by ale nemalo chýbať vo vašej domácej pracovni?

home office19

Náhradné náplne do tlačiarní

Ak pracujete z domu, určite potrebujete počítač a k tomu aj výkonnú tlačiareň. Aby vám ale tlačiareň nevyschla zrovna vtedy, keď potrebujete vytlačiť potrebné dokumenty, majte v domácej pracovni aj náhradné náplne. Ak používate tlačiarne s printhead kazetami alebo zásobníkovými kazetami, potrebujete nový kvalitný atrament. Odporúčame vyberať hlavne taký, ktorý sa vyznačuje stálymi a sýtymi farbami.

Odkladací priestor na dokumenty 

V domácej pracovni potrebujete odkladací priestor. Na odkladanie všetkých dokumentov a šanónov môžete využiť otvorené skrine – police, ktoré vám odporúčame umiestniť neďaleko počítačového stola. Poprípade odporúčame zásuvkovú skrinku, do ktorej môžete ukladať tie najdôležitejšie dokumenty.

Odkladací priestor vám odporúčame dávať k počítačovému stolu práve preto, aby sa vám dokumenty nekopili na ňom. Platí, že čím ďalej máte odkladacie priestory, tým rýchlejšie sa vytvárajú kopy dokumentov na stole. Nezabúdajte ani na čisté kancelárske papiere. V prípade ak potrebujete vytlačiť nejaké fotografie/obrázky, tak aj matný fotopapier.

Stolná lampa

Dobré osvetlenie pracovnej plochy je viac než len nutné. Zainvestujte preto do kvalitnej stolnej lampy a hlavne do dobrých žiariviek, ktoré dobre osvetlia komplet celú pracovnú plochu a hlavne nepodráždia vaše oči.

Nástenka a diár

Pre všetkých, čo pracujú z domu z vlastnej domácej pracovne, odporúčame zaobstarať si a mať vždy pri sebe zápisník, alebo ak chcete, diár. V prípade, že vám niekto zavolá a chce si dohodnúť stretnutie, poprípade máte nejaké termíny, ktoré musíte splniť, nie je nič lepšie, ako keď si dôležité veci zapíšete. Odporúčame aj nástenku nad počítačový/ písací stôl.