Nízkoenergetické domy – domy, ktoré vám budú šetriť peniaze

Zvyšovanie cien energií negatívne vplýva na všetky domácnosti. Znamená to, že každý rok budete musieť vynaložiť viac finančných prostriedkov na zabezpečenie tepelnej pohody v domácnosti. Stavbou nízkoenergetického domu si ale tieto výdavky znížite na minimum.

green house

Projekty rodinných domov

Kedysi realizácia stavby rodinného domu prebiehala pod dozorom rodinných príslušníkov, ktorí rozumeli murárskemu remeslu. Dnes je úplne iná doba. Viaceré rodiny využívajú možnosť stavby rodinného domu na kľúč. Ponúka im istoty, ktoré im stavba vlastnými rukami nikdy ponúknuť nebude môcť. Realizáciu stavby budú mať na starosti skúsení odborníci, ktorí majú so stavbou nehnuteľností niekoľkoročné skúsenosti.

Ak potrebujete urýchliť stavbu vášho nového domova, vyberte si z katalógových projektov rodinných domovkonkrétny projekt, ktorý sa vám najviac páči a dajte si postaviť presne takú nehnuteľnosť, ako ste videli na obrázkoch. Najväčší dopyt je ale po nízkoenergetických domoch, resp. pasívnych domoch.

Zlepšenie pohody bývania a nezávislosť od vývoja cien energií

Nízkoenergetické nehnuteľnosti sú vyhľadávané najmä kvôli zlepšeniu pohody bývania, ktorú ponúkajú. Ich výhodou je aj nezávislosť od vývoja cien energií, ktoré sa majú v budúcnosti zvyšovať. Napriek klimatickým zmenám, ktoré každoročne pociťujeme, vykurovať musíme a práve zníženie závislosti od vykurovania vám ponúkajú projekty nízkoenergetických rodinných domov. Ak chcete zveriť stavbu vašej nehnuteľnosti skúsenej firme, vyberajte si takú firmu, ktorá ponúka katalógové projekty nízkoenergetických rodinných domov.

Bližšia špecifikácia nízkoenergetických domov

Nízkoenergetické domy sú domy, ktorých potreba energie na kúrenie je menšia ako 50 kWh/m2. Od energetických úsporných domov sa odlišujú, no viacerí si stále myslia, že sa jedná o tú istú nehnuteľnosť. Energeticky úsporný dom potrebuje na vykurovanie 50-70 kWh/m2.

Nízkoenergetické domy využívajú na vykurovanie interiéru tepelné zisky zo slnka. Aby ste ale výdavky na vykurovanie znížili na minimum, pomôcť vám v tom môže správna orientácia budovy na svetové strany, kvalitné okná (viac presklených plôch), využívanie solárnych panelov. Treba si ale uvedomiť, že v letných mesiacoch slnečné žiarenie neoceníte, preto je potrebné už pri stavbe myslieť aj na výber tieniacej techniky. Odporúčajú sa vonkajšie rolety.

Investujte do stavby nízkoenergetického domu a investícia sa vám po pár rokoch vráti.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.