Dobrý spánok budete mať jedine na kvalitných matracoch

Nespavosť nám vie niekedy narobiť množstvo problémov a siahame po tom najhoršom, čo nám môže aj uškodiť, a to po tabletkách na spanie. Ak chcete mať dobrý spánok, začnite najprv výmenou matraca. Práve to môže byť príčina toho, že v noci nemôžete spávať.

woman morning 2017

Matrac má svoju životnosť

Ak si nepamätáte, kedy ste naposledy menili matrace v posteli, je pochopiteľné, že nemôžete spávať. Ak prskáte a máte typické alergické príznaky, je jasné, že matrac je znečistený a nachádzajú sa v ňom roztoče, ktoré ničia vaše zdravie. Roztoče sa živia najmä zvyškami kože, ktoré sa dostanú priamo na matrace. Nezabúdajme ale, že matrace majú svoju životnosť. Životnosť matracov je 7- 10 rokov. Záleží aj ako sa o matrac budete starať.

Ochrana matracov

Ak chcete, aby vám matrac čo najdlhšie vydržal, odporúčame vám ho dávať na priame slnko cez letné mesiace a cez zimu zase vystaviť na silný mráz. Slnečné žiarenie a silný mráz zničí všetky roztoče v matracoch. Okrem toho vám odporúčame matrace pravidelne vysávať a prášiť. Odporúča sa aj kúpa ochranných poťahov na matrace.

Ak sa vám zdá, že váš matrac je vyležaný, obráťte ho. Toto vám odporúčame robiť aspoň dvakrát za rok. Matrac tak rovnomerne vyležíte. Nikdy ale nezamieňajte matrace medzi sebou na manželskej posteli. Každý z partnerov je inej váhy a má iné spánkové návyky.

Ak sa vám aj napriek tomu nedá spávať, skúste si na chvíľu zapnúť vibrátor a chvíľku nevnímať realitu, ale sústrediť sa len na rozkoš.

Latexové matrace

Ak plánujete kúpu nového matraca, vyskúšajte najlepšie latexové matrace. Sú zaraďované medzi prírodné produkty dosahujúce antialergické vlastnosti. Sú odolné voči plesniam a baktériám a nevyležia sa vám po prvom roku používania.

Dobrý spánok budete mať jedine na kvalitných matracoch. Neodporúčame vám šetriť pri kúpe nových matracov. Budú vám robiť spoločnosť dennodenne po dobu niekoľkých rokov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.